Рецепт Печінка куряча по-французьки фото

Печінка куряча по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряча печінка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Печінка курки - продукт дієтичний і надзвичайно корисний. Вона ніжна і готується досить просто, головне її не перепечеться. Отже, рецепт, як приготувати курячу печінку по-французьки.

Опис приготування:

Печінку можна подавати як окрему страву або використовувати як інгредієнти в салаті, спекотне або перших стравах. Блюдо за цим рецептом виходить соковитим, ніжним і дуже смачним. Для його приготування потрібні: печінку, цибуля, гриби, помідор, часник, крем, сіль і перець. Починаємо!

  • Печінка - 0, 5 кілограма
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Гриби - 300 грам
  • Помідор - 3 штуки
  • Цибуля - 3 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Крем - 200 грам
  • Сіль і перець - За смаком
печінка куряча по-французьки - фото крок 1
1. Печінка промиваємо, очищаємо її від плівок і жив. У миску кладемо печінку, наливаємо воду і сік лимона, залишаємо так на п'ятнадцять хвилин, після чого зливаємо воду і промиваємо печінку.
печінка куряча по-французьки - фото крок 2
2. Гриби миємо, очищаємо і нарізаємо.
печінка куряча по-французьки - фото крок 3
3. Помідор очищаємо від шкірки (обдаючи його окропом або зрізуючи гострим ножем), розрізаємо їх на дрібні шматочки.
печінка куряча по-французьки - фото крок 4
4. Лук очищаємо, миємо й нарізаємо дрібними кубиками.
печінка куряча по-французьки - фото крок 5
5. Часник очищаємо і нарізаємо дрібно.
печінка куряча по-французьки - фото крок 6
6. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо в неї рослинне масло, розігріваємо. Кладемо цибулю, після того як він стане прозорим, додаємо часник і через 5 хвилин викладаємо гриби. Як випарується зайва волога, додаємо помідори й тушкуємо близько 5-7 хвилин. Викладаємо шматочки печінки.
печінка куряча по-французьки - фото крок 7
7. Через 5 хвилин (після того як додали печінку) кладемо сметану, ретельно перемішуємо, солимо і перчимо, тушкуємо ще 5 хвилин. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися. Подаємо печінку гарячої з додаванням зелені.

Схожі рецепти