Печінка куряча по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Печінка курки - продукт дієтичний і надзвичайно корисний. Вона ніжна і готується досить просто, головне її не перепечеться. Отже, рецепт, як приготувати курячу печінку по-французьки.
Печінку можна подавати як окрему страву або використовувати як інгредієнти в салаті, спекотне або перших стравах. Блюдо за цим рецептом виходить соковитим, ніжним і дуже смачним. Для його приготування потрібні: печінку, цибуля, гриби, помідор, часник, крем, сіль і перець. Починаємо!
- Печінка - 0, 5 кілограма
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Гриби - 300 грам
- Помідор - 3 штуки
- Цибуля - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Крем - 200 грам
- Сіль і перець - За смаком
1. Печінка промиваємо, очищаємо її від плівок і жив. У миску кладемо печінку, наливаємо воду і сік лимона, залишаємо так на п'ятнадцять хвилин, після чого зливаємо воду і промиваємо печінку.
2. Гриби миємо, очищаємо і нарізаємо.
3. Помідор очищаємо від шкірки (обдаючи його окропом або зрізуючи гострим ножем), розрізаємо їх на дрібні шматочки.
4. Лук очищаємо, миємо й нарізаємо дрібними кубиками.
5. Часник очищаємо і нарізаємо дрібно.
6. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо в неї рослинне масло, розігріваємо. Кладемо цибулю, після того як він стане прозорим, додаємо часник і через 5 хвилин викладаємо гриби. Як випарується зайва волога, додаємо помідори й тушкуємо близько 5-7 хвилин. Викладаємо шматочки печінки.
7. Через 5 хвилин (після того як додали печінку) кладемо сметану, ретельно перемішуємо, солимо і перчимо, тушкуємо ще 5 хвилин. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися. Подаємо печінку гарячої з додаванням зелені.