Рецепт Фуа-гра з курячої печінки фото

Фуа-гра з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Курка , Куряча печінка
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Паштети
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Побалувати себе смачним паштетом ви можете і без дорогої гусячої печінки. Показую, як приготувати фуа-гра з курячої печінки - і навіть гурмани НЕ отгадают, з чого зроблений паштет!

Опис приготування:

Фуа-гра, звичайно, традиційно готується з гусячої печінки. Але можна приготувати більш економний і легкий варіант з курячої. Для приготування фуа-гра з курячої печінки головне печінку відварити, а не смажити. Коньяк додасть легку нотку приємного аромату і присмаку. А вершкове масло я замінила на вершковий сир, щоб не було сильно жирно.

  • Печінка куряча - 250 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Бульйон - 600 мілілітрів
  • Сир вершковий - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Оцет винний - 2 чайних ложки
  • Коньяк - 2 чайних ложки
  • Спеції - За смаком
фуа-гра з курячої печінки - фото крок 1
Печінка промийте. Складіть в каструлю печінку, цибуля, часник, а також зелень. Зелень краще зв'язати - це може бути петрушка, чебрець, лавровий лист. Залийте все овочевим бульйоном або просто водою. Доведіть до кипіння, знімаючи піну в процесі варіння. Потім варите ще хвилин 5-8. Усередині печінку повинна залишитися трохи рожевою.
фуа-гра з курячої печінки - фото крок 2
Потім злийте бульйон, викиньте зелень. У блендер перекладіть цибулю, печінку, часник, додайте вершковий сир, коньяк і оцет. Всі розмішайте і збийте блендером до однорідної маси, схожою на паштет або мус.
фуа-гра з курячої печінки - фото крок 3
Можете додати спеції за смаком, наприклад - чорний мелений перець.
Перекладіть готову фуа-гра з курячої печінки в мисочку або горщик, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник години на 4. Найкраще дати охолонути на ніч.
Готову фуа-гра з курячої печінки подавайте з зеленню, грінками або білим хлібом. Смачного!

Схожі рецепти