Гусяча печінка
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім вам, як приготувати гусячу печінку, і заодно приведу кілька фактів на користь включення цього субпродукту в свій раціон, якщо раптом ви до сих пір сумніваєтеся в його користь.
Французи дуже люблять добре поїсти і вживають багато жирів. Незважаючи на це, у них низький рівень холестерину, оскільки вони вживають печінку гусака. Також цей продукт підвищує загальний тонус і покращує роботу мозку. У ньому міститься багато вітамінів. Так давайте ж правильно його приготуємо. Ми зробимо паштет.
- Печінка гусяча - 500 грам
- Сало - 300 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Коньяк - 50 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець духмяний - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 0, 75 чайних ложки
- Часник - 4 зубчики
Сало наріжте невеликими шматочками і обсмажте на сковороді до золотистого кольору.
Морква, цибуля і чистий Chesnok, помийте і дрібно наріжте. Додайте овочі до сала. Смажте до золотистого кольору.
Печінка помийте, видаліть плівки, наріжте шматочками. Додайте в сковороду і готуйте ще 3 хвилини.
Потім повністю остудіть інгредієнти і перекрутити їх через м'ясорубку.
Перекладіть "фарш" назад в сковороду. Додайте до нього сіль, перець, коньяк, молоко і мускатний горіх. Перемішайте і тушкуйте близько 5 хвилин.
Далі збийте масу блендером і знову поставте її на вогонь до закипання.
Приберіть остигати готовий паштет на 2 години в холодильник, а потім можете його пробувати!