Гусь в мультиварці шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Гусь - задоволена складна в приготуванні птах, але, озброївшись цим рецептом, ви приготуєте гусака відмінно. М'яке і соковите м'ясо з неповторним смаком тушкованих лука і яблук - це дуже смачно і легко!
Традиційно гусака запікають цілком на великі свята: на Різдво, Новий рік. А в повсякденному житті краще гусака готувати по частинам. Адже зазвичай гусак - птах зовсім не маленька, і кілька днів харчуватися тільки гусячим м'ясом нікому не хочеться. Як приготувати гусака шматочками в мультиварці, ви дізнаєтеся, прочитавши цей дуже простий рецепт. Сподіваюся, що у вас не виникне жодних труднощів при приготуванні цієї смачної страви.
- Частина гусака - 700-800 грам
- Яблуко - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (середнього розміру)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки

Готувати будемо частина гусячої тушки. Ретельно вимиємо м'ясо, наріжемо його на порційні шматки. Потім натерти сіллю і перцем і залишимо хвилин на 20 в спокої.

М'ясо гусака злегка промаринувалося, тепер викладаємо його шкірою на дно чаші мультиварки. Включаємо режим "жарка", виставляємо час 30 хвилин. Ніякого жиру ми не додаємо, він витопиться з-під шкіри гусака. Коли одна сторона гусака підсмажиться, перевернемо шматочки на іншу сторону.

Для нашого страви найкраще підійдуть тверді зелені яблука. Очищаємо їх від серцевини з насінням яблука і нарізаємо на дольки.

Чистий цибулю, нарізаємо його досить великими кубиками.

Коли гусак у нас вже обжарится, викладаємо на нього шматочки яблук і цибулі. Закриваємо кришку мультиварки, виставляємо режим "гасіння" і час готування - 50 хвилин.

Після закінчення часу готування перевірте м'ясо: раптом воно ще не дійшло. Якщо що, включите мультиварку ще раз в тому ж режимі. А ось і наш гусак. Уже готовий до того, щоб його подали на стіл!