Рецепт Гусь в мультиварці шматочками фото

Гусь в мультиварці шматочками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Гусь
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Гусь - задоволена складна в приготуванні птах, але, озброївшись цим рецептом, ви приготуєте гусака відмінно. М'яке і соковите м'ясо з неповторним смаком тушкованих лука і яблук - це дуже смачно і легко!

Опис приготування:

Традиційно гусака запікають цілком на великі свята: на Різдво, Новий рік. А в повсякденному житті краще гусака готувати по частинам. Адже зазвичай гусак - птах зовсім не маленька, і кілька днів харчуватися тільки гусячим м'ясом нікому не хочеться. Як приготувати гусака шматочками в мультиварці, ви дізнаєтеся, прочитавши цей дуже простий рецепт. Сподіваюся, що у вас не виникне жодних труднощів при приготуванні цієї смачної страви.

  • Частина гусака - 700-800 грам
  • Яблуко - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки (середнього розміру)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
гусь в мультиварці шматочками - фото крок 1
Готувати будемо частина гусячої тушки. Ретельно вимиємо м'ясо, наріжемо його на порційні шматки. Потім натерти сіллю і перцем і залишимо хвилин на 20 в спокої.
гусь в мультиварці шматочками - фото крок 2
М'ясо гусака злегка промаринувалося, тепер викладаємо його шкірою на дно чаші мультиварки. Включаємо режим"Жарка" , виставляємо час 30 хвилин. Ніякого жиру ми не додаємо, він витопиться з-під шкіри гусака. Коли одна сторона гусака підсмажиться, перевернемо шматочки на іншу сторону.
гусь в мультиварці шматочками - фото крок 3
Для нашого страви найкраще підійдуть тверді зелені яблука. Очищаємо їх від серцевини з насінням яблука і нарізаємо на дольки.
гусь в мультиварці шматочками - фото крок 4
Чистий цибулю, нарізаємо його досить великими кубиками.
гусь в мультиварці шматочками - фото крок 5
Коли гусак у нас вже обжарится, викладаємо на нього шматочки яблук і цибулі. Закриваємо кришку мультиварки, виставляємо режим"Гасіння" і час готування - 50 хвилин.
гусь в мультиварці шматочками - фото крок 6
Після закінчення часу готування перевірте м'ясо: раптом воно ще не дійшло. Якщо що, включите мультиварку ще раз в тому ж режимі. А ось і наш гусак. Уже готовий до того, щоб його подали на стіл!

Схожі рецепти