Рецепт Гусь фарширований фото

Гусь фарширований
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Крупи , Гриби , Печериці , Гречка , Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Різдво
Гарячі страви , Фаршировані , Страви цілком
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Гусь фарширований - цікаве святкове блюдо для великої компанії гостей. Птах фарширується грибами, гречкой, цибулею і яблуками. Виходить дуже насичено і дуже апетитно! Спробуйте!

Опис приготування:

Перед вами - класичний рецепт, який розповість, як приготувати гусака фаршированого. Попередньо подбайте про те, щоб придбати очищену і оброблену тушку гусака, адже возитися з необробленої птахом неймовірно клопітно. Ви можете поекспериментувати з блюдом, додавши ще якісь інгредієнти. Хай щастить!

  • Гусь - 1 штука(3 кг)
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Гречка - 2 склянки
  • Печериці - 500 грам
  • Вино біле - 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сіль, цукор, перець - 1 За смаком
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Яблука - 4 штуки
гусь фарширований - фото крок 1
Попередньо обробіть тушку гусака, видаливши весь зайвий жир з шийної частини. Саму тушку промийте та висушіть. Змішайте по пів столової ложки цукру, солі і перцю. Натріть цією сумішшю гусака і залиште на 1 добу.
гусь фарширований - фото крок 2
Відваріть гречку до готовності, воду злийте. Потім обсмажте гречку на сухій сковороді 5-7 хвилин. Ріпчасту цибулю і гриби дрібно нарізаємо.
гусь фарширований - фото крок 3
Обсмажуємо гриби з цибулею на олії 10-15 хвилин, помішуючи.
гусь фарширований - фото крок 4
У каструлю вливаємо вино, кип'ятимо на повільному вогні. Потім вливаємо вершки, готуємо ще 5 хвилин. Засипаємо сюди ж гречку, цибуля та гриби. Солимо і перчимо до смаку. Варимо 10 хвилин. Даємо начинці трохи настоятися і починаємо фарширувати гусака. Зашиваємо тушку нитками, щоб начинка не випала. Викладаємо на деко подушку з четвертинок яблук. Зверху поміщаємо гуску.
гусь фарширований - фото крок 5
Накриваємо гусака фольгою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Зменшуємо температуру до 150 градусів, готуємо ще 2 годину. Щоб перевірити готовність, проткніть гусака зубочисткою, кров не повинна витікати з тушки.
гусь фарширований - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти