Гусь фарширований
(покроковий рецепт з фото)
Гусь фарширований - цікаве святкове блюдо для великої компанії гостей. Птах фарширується грибами, гречкой, цибулею і яблуками. Виходить дуже насичено і дуже апетитно! Спробуйте!
Перед вами - класичний рецепт, який розповість, як приготувати гусака фаршированого. Попередньо подбайте про те, щоб придбати очищену і оброблену тушку гусака, адже возитися з необробленої птахом неймовірно клопітно. Ви можете поекспериментувати з блюдом, додавши ще якісь інгредієнти. Хай щастить!
- Гусь - 1 штука(3 кг)
- Вершки - 250 мілілітрів
- Гречка - 2 склянки
- Печериці - 500 грам
- Вино біле - 2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль, цукор, перець - 1 За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Яблука - 4 штуки
Попередньо обробіть тушку гусака, видаливши весь зайвий жир з шийної частини. Саму тушку промийте та висушіть. Змішайте по пів столової ложки цукру, солі і перцю. Натріть цією сумішшю гусака і залиште на 1 добу.
Відваріть гречку до готовності, воду злийте. Потім обсмажте гречку на сухій сковороді 5-7 хвилин. Ріпчасту цибулю і гриби дрібно нарізаємо.
Обсмажуємо гриби з цибулею на олії 10-15 хвилин, помішуючи.
У каструлю вливаємо вино, кип'ятимо на повільному вогні. Потім вливаємо вершки, готуємо ще 5 хвилин. Засипаємо сюди ж гречку, цибуля та гриби. Солимо і перчимо до смаку. Варимо 10 хвилин. Даємо начинці трохи настоятися і починаємо фарширувати гусака. Зашиваємо тушку нитками, щоб начинка не випала. Викладаємо на деко подушку з четвертинок яблук. Зверху поміщаємо гуску.
Накриваємо гусака фольгою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Зменшуємо температуру до 150 градусів, готуємо ще 2 годину. Щоб перевірити готовність, проткніть гусака зубочисткою, кров не повинна витікати з тушки.
Смачного!