Гуляш з печінки
(покроковий рецепт з фото)
На приготування гуляшу з яловичої печінки у вас піде близько години. Додамо до печінки овочів, спецій, а за бажанням - і сметани. Буде гуляш наваристим, ситним, красивим і ароматним. І дуже смачним!
Для цієї страви підійде як яловича, так і свиняча печінка. Вибирайте на свій смак.
Отже, як приготувати гуляш з печінки?
1. Печінка промийте, наріжте кубиками і замочіть в молоці на півгодини.
2. Всі овочі промийте. Цибуля чистий. Великий наріжте півкільцями, з маленьким робити нічого не треба.
3. Болгарський перець почистіть і наріжте соломкою.
4. Морквину маленьку почистіть, велику наріжте товстими кружечками.
5. Гриби промийте, великі розріжте навпіл.
6. Шматочки печінки виберіть з молока і обваляйте в суміші з борошна і спецій.
7. У сковороду влийте олію, злегка обсмажте цибулю і додайте м'ясо. Обсмажуйте, помішуючи, хвилин 5.
8. Потім додайте моркву, болгарський перець і гриби. Влийте склянку води або бульйону і тушкуйте на повільному вогні протягом 15 хвилин.
9. Через 15 хвилин заправте блюдо спеціями, якщо хочете додайте пару ложок сметани, тушкуйте ще хвилин 15 і вимикайте.
Готовий гуляш з печінки прикрасьте свіжою зеленню. Подавайте з улюбленим гарніром або без нього. Підійде картопля, Мал, гречка.
Смачного!
- Яловича печінка - 800 грам
- Морква - 6-7 штук (маленьких або 1-2 великі)
- Цибуля - 6-7 штук (маленьких або 2 великі цибулини)
- Гриби (печериці) - 9-10 штук
- Болгарський перець - 1 штука
- Борошно - 1/2 склянки
- Томанов паста - 1-2 Ст. Ложок
- Молоко - 150 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль, перець, чебрець - - За смаком
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
Отже, як приготувати гуляш з печінки?
1. Печінка промийте, наріжте кубиками і замочіть в молоці на півгодини.
2. Всі овочі промийте. Цибуля чистий. Великий наріжте півкільцями, з маленьким робити нічого не треба.
3. Болгарський перець почистіть і наріжте соломкою.
4. Морквину маленьку почистіть, велику наріжте товстими кружечками.
5. Гриби промийте, великі розріжте навпіл.
6. Шматочки печінки виберіть з молока і обваляйте в суміші з борошна і спецій.
7. У сковороду влийте олію, злегка обсмажте цибулю і додайте м'ясо. Обсмажуйте, помішуючи, хвилин 5.
8. Потім додайте моркву, болгарський перець і гриби. Влийте склянку води або бульйону і тушкуйте на повільному вогні протягом 15 хвилин.
9. Через 15 хвилин заправте блюдо спеціями, якщо хочете додайте пару ложок сметани, тушкуйте ще хвилин 15 і вимикайте.
Готовий гуляш з печінки прикрасьте свіжою зеленню. Подавайте з улюбленим гарніром або без нього. Підійде картопля, Мал, гречка.
Смачного!