Рецепт Гуляш з печінки фото

Гуляш з печінки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Яловичина , Печінка , Яловича печінка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.

На приготування гуляшу з яловичої печінки у вас піде близько години. Додамо до печінки овочів, спецій, а за бажанням - і сметани. Буде гуляш наваристим, ситним, красивим і ароматним. І дуже смачним!

Опис приготування:

Для цієї страви підійде як яловича, так і свиняча печінка. Вибирайте на свій смак.

Отже, як приготувати гуляш з печінки?

1. Печінка промийте, наріжте кубиками і замочіть в молоці на півгодини.

2. Всі овочі промийте. Цибуля чистий. Великий наріжте півкільцями, з маленьким робити нічого не треба.

3. Болгарський перець почистіть і наріжте соломкою.

4. Морквину маленьку почистіть, велику наріжте товстими кружечками.

5. Гриби промийте, великі розріжте навпіл.

6. Шматочки печінки виберіть з молока і обваляйте в суміші з борошна і спецій.

7. У сковороду влийте олію, злегка обсмажте цибулю і додайте м'ясо. Обсмажуйте, помішуючи, хвилин 5.

8. Потім додайте моркву, болгарський перець і гриби. Влийте склянку води або бульйону і тушкуйте на повільному вогні протягом 15 хвилин.

9. Через 15 хвилин заправте блюдо спеціями, якщо хочете додайте пару ложок сметани, тушкуйте ще хвилин 15 і вимикайте.

Готовий гуляш з печінки прикрасьте свіжою зеленню. Подавайте з улюбленим гарніром або без нього. Підійде картопля, Мал, гречка.

Смачного!


  • Яловича печінка - 800 грам
  • Морква - 6-7 штук (маленьких або 1-2 великі)
  • Цибуля - 6-7 штук (маленьких або 2 великі цибулини)
  • Гриби (печериці) - 9-10 штук
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Томанов паста - 1-2 Ст. Ложок
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль, перець, чебрець - - За смаком
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
Для цієї страви підійде як яловича, так і свиняча печінка. Вибирайте на свій смак.

Отже, як приготувати гуляш з печінки?

1. Печінка промийте, наріжте кубиками і замочіть в молоці на півгодини.

2. Всі овочі промийте. Цибуля чистий. Великий наріжте півкільцями, з маленьким робити нічого не треба.

3. Болгарський перець почистіть і наріжте соломкою.

4. Морквину маленьку почистіть, велику наріжте товстими кружечками.

5. Гриби промийте, великі розріжте навпіл.

6. Шматочки печінки виберіть з молока і обваляйте в суміші з борошна і спецій.

7. У сковороду влийте олію, злегка обсмажте цибулю і додайте м'ясо. Обсмажуйте, помішуючи, хвилин 5.

8. Потім додайте моркву, болгарський перець і гриби. Влийте склянку води або бульйону і тушкуйте на повільному вогні протягом 15 хвилин.

9. Через 15 хвилин заправте блюдо спеціями, якщо хочете додайте пару ложок сметани, тушкуйте ще хвилин 15 і вимикайте.

Готовий гуляш з печінки прикрасьте свіжою зеленню. Подавайте з улюбленим гарніром або без нього. Підійде картопля, Мал, гречка.

Смачного!

Схожі рецепти