Гуляш з печінки яловичої
(покроковий рецепт з фото)
Одне з простих страв з печінки. Простота приготування не впливає на смакові якості страви - гуляш з печінки яловичої виходить дуже смачним.
Любителі страв з печінки повинні обов'язково приготувати цю страву. Рецепт приготування гуляшу з печінки яловичої дуже простий, але, завдяки деяким інгредієнтів, які ви навряд чи використовували при готуванні печінки, ви отримаєте свій улюблений продукт з новим смаком. Як приготувати гуляш з печінки яловичої мені розповіла сусідка по відпочинку в санаторії. Приїхавши додому, я тут же скористалася новим рецептом і була приємно здивована. Ділюся цим рецептом з вами.
1. Печінка очистити від плівок, промити і нарізати невеликими шматочками. Замочити в молоці хвилин на 20.
2. Чистий цибулю, моєму і дрібно нарізаємо.
3. Злегка обсмажуємо цибулю на сковороді з рослинним маслом.
4. Шматочки печінки виймаємо з молока, обвалюють у борошні й обсмажуємо з усіх боків до рум'яного кольору. Обсмажену печінку з цибулею прибираємо в тарілку.
5. Обсмажуємо на сковороді столову ложку борошна, додаємо сметану і томатну пасту, розведену водою до консистенції соку. Перемішуємо, додаємо сіль, паприка, чорний перець. Вливаємо вино і доводимо до кипіння. Якщо у вас вийшла густа підлива - додайте ще води.
6. Викладаємо в підливу шматочки печінки і цибулю, доводимо до кипіння і даємо згасити хвилини 2.
От і все, блюдо готово.
- Печінка яловича - 400 грам
- Крем - 100 грам
- Молоко - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Борошно - 3 Ст. Ложки(1 столова ложка - для підливи, інше - обваляти печінку)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Вино біле столове - 3 Ст. Ложки
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
1. Печінка очистити від плівок, промити і нарізати невеликими шматочками. Замочити в молоці хвилин на 20.
2. Чистий цибулю, моєму і дрібно нарізаємо.
3. Злегка обсмажуємо цибулю на сковороді з рослинним маслом.
4. Шматочки печінки виймаємо з молока, обвалюють у борошні й обсмажуємо з усіх боків до рум'яного кольору. Обсмажену печінку з цибулею прибираємо в тарілку.
5. Обсмажуємо на сковороді столову ложку борошна, додаємо сметану і томатну пасту, розведену водою до консистенції соку. Перемішуємо, додаємо сіль, паприка, чорний перець. Вливаємо вино і доводимо до кипіння. Якщо у вас вийшла густа підлива - додайте ще води.
6. Викладаємо в підливу шматочки печінки і цибулю, доводимо до кипіння і даємо згасити хвилини 2.
От і все, блюдо готово.