Котлети з печінки яловичої
(покроковий рецепт з фото)
Якщо субпродукти у вашій родині їдять із задоволенням, то пропоную вашій увазі швидкі і смачні котлети з печінки яловичої. Вони чудово підійдуть для обіду або ситного вечері.
Котлети з печінки яловичої навряд чи можна назвати оригінальним або святковим блюдом, але корисним і смачним можна назвати з повною впевненістю. Цей рецепт відрізняється крайньою простотою в приготуванні, а значить взяти на замітку його може навіть починаюча господиня. Склад інгредієнтів досить пластичний - його можна змінювати при бажанні, доповнюючи іншими складовими.
- Печінка яловича - 500 грам
- Борошно - 2-4 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок (трохи в фарш, інше для смаження. )
- Сода - 1 щіпка (можна і не додавати)
- Зелень - 1-2 Щепоток
- Зелень - 1-2 Щепоток
1.Котлети з печінки яловичої в домашніх умовах виходять ніжними і смачними в тому випадку, якщо правильно підготувати печінку. Для початку її необхідно добре вимити і просушити. Потім ретельно видалити всі плівки і ущільнення. Нарізати невеликими шматочками.
У заздалегідь підготовлену м'ясорубку відправити печінку, цибуля і часник, дрібно посічену зелень.
При бажанні можна попередньо обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору і вже потім відправляти його в м'ясорубку.
У заздалегідь підготовлену м'ясорубку відправити печінку, цибуля і часник, дрібно посічену зелень.
При бажанні можна попередньо обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору і вже потім відправляти його в м'ясорубку.
2. В отриману масу необхідно додати трохи рослинного масла і дрібку соди. Посолити і поперчити за смаком. Вбити 1 яйце і ретельно перемішати.
3. Потім потроху додавати борошно, постійно помішуючи. Необхідно уважно стежити за тим, щоб не утворилися грудочки з борошна, які будуть чітко відчуватися в котлетах.
4. Кількість борошна буде залежати від консистенції фаршу. Масу слід довести до густоти сметани.
5. На сковороду відправити трохи рослинного масла і добре розігріти. Столовою ложкою акуратно викладати фарш на сковороду і обсмажувати з двох сторін до підсмаженої скоринки. При бажанні можна приготувати паніровці для котлет, але в цьому рецепті це зовсім не обов'язково.
6. Рецепт приготування котлет з печінки яловичої підійшов до кінця. Перед подачею на котлетки можна покласти невеликий шматочок вершкового масла і прикрасити зеленню. Подавати з улюбленим гарніром.