Рецепт Котлети з печінки яловичої фото

Котлети з печінки яловичої
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Печінка
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо субпродукти у вашій родині їдять із задоволенням, то пропоную вашій увазі швидкі і смачні котлети з печінки яловичої. Вони чудово підійдуть для обіду або ситного вечері.

Опис приготування:

Котлети з печінки яловичої навряд чи можна назвати оригінальним або святковим блюдом, але корисним і смачним можна назвати з повною впевненістю. Цей рецепт відрізняється крайньою простотою в приготуванні, а значить взяти на замітку його може навіть починаюча господиня. Склад інгредієнтів досить пластичний - його можна змінювати при бажанні, доповнюючи іншими складовими.

  • Печінка яловича - 500 грам
  • Борошно - 2-4 Ст. Ложок
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок (трохи в фарш, інше для смаження. )
  • Сода - 1 щіпка (можна і не додавати)
  • Зелень - 1-2 Щепоток
  • Зелень - 1-2 Щепоток
котлети з печінки яловичої - фото крок 1
1.Котлети з печінки яловичої в домашніх умовах виходять ніжними і смачними в тому випадку, якщо правильно підготувати печінку. Для початку її необхідно добре вимити і просушити. Потім ретельно видалити всі плівки і ущільнення. Нарізати невеликими шматочками.
У заздалегідь підготовлену м'ясорубку відправити печінку, цибуля і часник, дрібно посічену зелень.
При бажанні можна попередньо обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору і вже потім відправляти його в м'ясорубку.
котлети з печінки яловичої - фото крок 2
2. В отриману масу необхідно додати трохи рослинного масла і дрібку соди. Посолити і поперчити за смаком. Вбити 1 яйце і ретельно перемішати.
котлети з печінки яловичої - фото крок 3
3. Потім потроху додавати борошно, постійно помішуючи. Необхідно уважно стежити за тим, щоб не утворилися грудочки з борошна, які будуть чітко відчуватися в котлетах.
котлети з печінки яловичої - фото крок 4
4. Кількість борошна буде залежати від консистенції фаршу. Масу слід довести до густоти сметани.
котлети з печінки яловичої - фото крок 5
5. На сковороду відправити трохи рослинного масла і добре розігріти. Столовою ложкою акуратно викладати фарш на сковороду і обсмажувати з двох сторін до підсмаженої скоринки. При бажанні можна приготувати паніровці для котлет, але в цьому рецепті це зовсім не обов'язково.
котлети з печінки яловичої - фото крок 6
6. Рецепт приготування котлет з печінки яловичої підійшов до кінця. Перед подачею на котлетки можна покласти невеликий шматочок вершкового масла і прикрасити зеленню. Подавати з улюбленим гарніром.

Схожі рецепти