Маринад для яловичої печінки
(покроковий рецепт з фото)
Маринад для яловичої печінки готується швидко і без викрутасів, а смажена печінка виходить більш м'якою і ароматною. Беріть рецепт на замітку!
Яловичу печінку часто просто обсмажують на сковороді. Я пропоную її замаринувати. Завдяки смачному маринаду, яловича печінка виходить тане в роті.
- Печінка яловича - 300 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти для приготування маринаду для яловичої печінки.
Яловичу печінку промийте, просушіть серветками, очистіть від плівок. Наріжте печінку на слайси - середні шматочки.
Приготуйте маринад: вбийте в миску куряче яйце, всипте туди ж соду, сіль, цукор, перець і видавіть часник.
Маринад збовтайте виделкою або вінчиком.
Яловичу печінку замаринуйте в маринаді: викладіть шматочки печінки в маринад на 15-20 хвилин, потім всю масу перекладіть на сковороду з розігрітим маслом. Почніть смажити печінку на середньому вогні.
Через 3-4 хвилини перемішайте, доведіть до готовності ще пару хвилин і страва готова. Яловичу печінку смажте не більше 10 хвилин, щоб вона не стала жорсткою. Але все-таки завдяки маринаду цей субпродукт стає дуже ніжним. Сода розм'якшує печінку.
Смачного!