Гуляш з печінки з підливою
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальне доповнення до картопляного пюре або до макаронів. Корисне і смачне блюдо, яке, до того ж, легко готується. Дивіться, як приготувати гуляш з печінки з підливою, і порадуйте всю сім'ю.
Густий гуляш з ситним і смачним гарніром - ідеальний варіант для обіду. На вечерю гуляш краще подати зі свіжими овочами. А готується гуляш з печінки з підливою дуже просто. Цю страву можна готувати з будь-якої печінки - яловичої, свинячий або курячої. Процеси будуть ті ж, відмінність буде в часі готування. Сьогодні готуємо курячу печінку. Розповідаю, як приготувати гуляш з печінки з підливою.
1. Печінка промиваємо, добре переглядаємо: видаляємо жовчні протоки і розрізаємо на шматочки приблизно однакові за розміром. Можна замочити печінку хвилин на 15-20 в молоці.
2. Чистимо цибулю та моркву, у перцю видаляємо серцевину з насінням. Нарізаємо овочі кубиками або соломкою (як вам зручніше).
3. Розігріваємо в сковороді півтори ложки рослинної олії, обсмажуємо підготовлені овочі хвилин 10.
4. Потім додаємо до них томатну пасту і сметану. Солимо, перчим, додаємо сухі спеції. Доводимо до кипіння.
5. На іншій сковороді на рослинному маслі обсмажуємо печінку, обваляти в борошні. Обсмажуємо на вогні (вище середнього) до рум'яної скоринки.
6. Викладаємо обсмажену печінку в підливу з овочами, перемішуємо, щоб печінка занурилася в підливу. Якщо підливи замало - можна додати трохи води.
7. Тушкуємо печінку в підливі хвилин 10-15.
Ніжна печінка в густий і ароматною підливі - це дуже смачно, спробуйте!
- Печінка куряча - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (середнього розміру)
- Перець болгарський - 1 штука
- Морква - 1 штука (середнього розміру)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Крем - 200 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Пряні сухі трави - 2 щіпки (базилік, прованські трави або будь-які інші - на ваш смак)
1. Печінка промиваємо, добре переглядаємо: видаляємо жовчні протоки і розрізаємо на шматочки приблизно однакові за розміром. Можна замочити печінку хвилин на 15-20 в молоці.
2. Чистимо цибулю та моркву, у перцю видаляємо серцевину з насінням. Нарізаємо овочі кубиками або соломкою (як вам зручніше).
3. Розігріваємо в сковороді півтори ложки рослинної олії, обсмажуємо підготовлені овочі хвилин 10.
4. Потім додаємо до них томатну пасту і сметану. Солимо, перчим, додаємо сухі спеції. Доводимо до кипіння.
5. На іншій сковороді на рослинному маслі обсмажуємо печінку, обваляти в борошні. Обсмажуємо на вогні (вище середнього) до рум'яної скоринки.
6. Викладаємо обсмажену печінку в підливу з овочами, перемішуємо, щоб печінка занурилася в підливу. Якщо підливи замало - можна додати трохи води.
7. Тушкуємо печінку в підливі хвилин 10-15.
Ніжна печінка в густий і ароматною підливі - це дуже смачно, спробуйте!