Гуляш шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Дуже популярний спосіб приготування м'яса до будь-якого гарніру. Відмінне блюдо для того, щоб смачно і ситно нагодувати всіх - і дітей, і дорослих. Розповідаю, як приготувати гуляш шматочками.
У моїй родині гуляш подобається всім без винятку. Чоловік вимагає побільше м'яса, дочка - побільше смачної і густий підливи. При нинішньому способі життя дуже зручно приготувати велику порцію гуляшу на кілька днів. Міняти тільки гарнір - і створювати ілюзію, що кожен день на столі нову страву. Рецепт приготування гуляшу шматочками дуже простий, і вам не складе особливих труднощів приготувати це блюдо.
1. Свинячу м'якоть миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Можна кубиками, можна смужками. Обсмажуємо шматочки м'яса на добре розігрітій олії. Обсмажуємо до утворення красивою скоринки. Обсмажене м'ясо прибираємо зі сковорідки.
2. Чистимо цибулю, дрібно його нарізаємо. Обсмажуємо в маслі, що залишився після обсмажування м'яса. Посипаємо борошном і, розмішуючи, обсмажуємо 1-2 хвилини. Слідкуйте, щоб борошно не підгорає.
3. Додаємо до цибулі томатну пасту, розмішуємо і обсмажуємо півхвилини. Заливаємо в сковороду до цибулі і пасті воду, додаємо сметану.
4. Викладаємо в соус обсмажене м'ясо, додаємо сіль і перець. Тушкуємо під кришкою хвилин 30-35, до м'якості м'яса. Стежимо, щоб соус не підгорав. При необхідності додайте воду.
Ну, от і все, гулянки готові. А як зробити гуляш шматочками ще смачнішим - вирішувати вам. Додайте овочів, ароматних трав, і їжте на здоров'я!
- Свинина - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (середнього розміру)
- Борошно - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Вода - 1-1, 5 склянки
1. Свинячу м'якоть миємо й нарізаємо на невеликі шматочки. Можна кубиками, можна смужками. Обсмажуємо шматочки м'яса на добре розігрітій олії. Обсмажуємо до утворення красивою скоринки. Обсмажене м'ясо прибираємо зі сковорідки.
2. Чистимо цибулю, дрібно його нарізаємо. Обсмажуємо в маслі, що залишився після обсмажування м'яса. Посипаємо борошном і, розмішуючи, обсмажуємо 1-2 хвилини. Слідкуйте, щоб борошно не підгорає.
3. Додаємо до цибулі томатну пасту, розмішуємо і обсмажуємо півхвилини. Заливаємо в сковороду до цибулі і пасті воду, додаємо сметану.
4. Викладаємо в соус обсмажене м'ясо, додаємо сіль і перець. Тушкуємо під кришкою хвилин 30-35, до м'якості м'яса. Стежимо, щоб соус не підгорав. При необхідності додайте воду.
Ну, от і все, гулянки готові. А як зробити гуляш шматочками ще смачнішим - вирішувати вам. Додайте овочів, ароматних трав, і їжте на здоров'я!