Гуляш на пиві
(покроковий рецепт з фото)
Смачне м'ясне блюдо з легким присмаком пива сподобається не тільки чоловікам. Готується воно дуже легко, смак ніжний, аромат чудовий. Спробуйте!
Смачне м'ясне блюдо з легким присмаком солоду готується дуже легко. Мої гості, спробувавши такої гуляш, довго гадали, яку приправу я туди додала. І не повірили, коли я розповіла їм рецепт приготування гуляшу на пиві. Довелося зібрати велику компанію на дачі і продемонструвати процес. Розповідаю і вам, як зробити гуляш на пиві.
- Свинина - 1 кілограм
- Перець болгарський - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Пиво темне - 1 літр
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Кмин або вибирає - 0, 5 чайних ложки
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
У товстостінній каструлі або великій сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо цибулю з кмином. Лук доводимо до легкого золотистого кольору.
Перці очищаємо від насіння, миємо й нарізаємо кубиками середнього розміру. Сильно дрібнити не треба!
Відправляємо перці до цибулі, додаємо томатну пасту. Помішуючи, смажимо хвилин 4-5.
М'ясо промиваємо, підсушують і нарізаємо на шматочки.
Викладаємо м'ясо до овочів, додаємо дрібно порубаний часник, паприка, сіль і чорний перець.
Заливаємо все це пивом і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо каструлю нещільно кришкою і тушкуємо гуляш приблизно 1.5 годину.