Баранина в пиві
(покроковий рецепт з фото)
Баранина в пиві. Приготувати баранину в пиві досить просто, хоча це і займе деякий час. Але результат вас порадує. Баранина в пиві виходить ніжною і соковитою. Блюдо для цінителів баранини!
Баранину в пиві я спробувала минулої осені у друзів на дачі. Мені так сподобалося це блюдо, що я намагаюся його приготувати, коли вдається купити м'ясо молодого баранці. З нього баранина в пиві виходить більш ніжною і просто тане в роті. Овочі, які ви вибираєте для гасіння, можуть бути абсолютно різними, на ваш смак і пристрастям. Результат все одно буде хороший! Якщо я готую баранину в пиві будинку, я тушу її в товстостінній сковороді в духовці. Якщо на дачі-краще використовувати казан і мангал. Всі сусіди питають рецептик, відчувши ароматний запах баранини в пиві! Удачі вам в приготуванні цього смачного страви!
- Бараняча лопатка - 1, 5 кілограма
- Болгарський перець - 2 штуки (червоний і жовтий)
- Баклажан - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2-3 Dolek
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
- Світле пиво - 1 літр
- Зелень - За смаком
Візьміть баранячу лопатку, порубати її крупно, як показано на фотографії. Посипте сіллю і перцем.
Змішайте баранину з довільно нарізаною цибулею, залийте пивом і залиште маринуватися мінімум на 30 хвилин.
Крупно наріжте овочі.
Баранину дістаньте з маринаду, обсмажте в олії до утворення золотистої скоринки в глибокій каструлі або казані. Штам маринади, залийте їм обсмажене м'ясо і тушкуйте на середньому вогні півтори-дві години (в залежності від свіжості м'яса і величини шматків).
Хв 15 до закінчення приготування додайте до м'яса нарізані овочі. Гасіть разом ще 15 хвилин.
В самому кінці посипте блюдо свіжою зеленню і рубаним часником. Дайте страві настоятися під кришкою, після чого подавайте до столу. Смачного!