Рецепт Млинці на пиві тонкі фото

Млинці на пиві тонкі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Яйця
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На швидку руку , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 40 хв.

А ви знали, що млинці можна готувати не тільки на молоці або кефірі? Тут я розповім, як приготувати млинці на пиві тонкі. Їх можна подавати як самостійне блюдо з будь-якою начинкою.

Опис приготування:

Дивовижно, але млинці на пиві за смаком практично не відрізняються від тих, які готуються на молоці. А значить, вони чудово поєднуватимуться і з солодкими, і з несолодкими начинками або соусами.

  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Пиво світле - 2 склянки
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
млинці на пиві тонкі - фото крок 1
Щоб млинці вийшли ніжними і рівними, я рекомендую борошно просівати. Для цього вам знадобиться суха миска і сито для борошна. У просіяне борошно додайте дрібку солі і цукор.
млинці на пиві тонкі - фото крок 2
Тепер в борошно можна додати яйце. Добре перемашайте яйце з борошном, додавши столову ложку рослинної олії. Потім починайте акуратно вводити пиво в тісто так, щоб воно не пінилося. Доведіть тісто до однорідної консистенції і позбудьтеся від грудочок, якщо вони з'являться.
млинці на пиві тонкі - фото крок 3
Тепер млинці можна випікати. Але перш обов'язково потрібно добре розігріти сковороду, злегка змастивши її олією. Налийте в сковороду черпак тесту і розподіліть його по дну, акуратно обертаючи сковороду. Обсмажте млинець з двох сторін, на кожній трохи менше хвилини. За необхідності змащуйте сковороду маслом.
млинці на пиві тонкі - фото крок 4
Складайте готові млинці гіркою один на одного. За бажанням кожен млинець можна змащувати вершковим маслом, сметаною, варенням або медом. Також в млинці можна загорнути будь-яку начинку.

Схожі рецепти