Млинці на пиві тонкі
(покроковий рецепт з фото)
А ви знали, що млинці можна готувати не тільки на молоці або кефірі? Тут я розповім, як приготувати млинці на пиві тонкі. Їх можна подавати як самостійне блюдо з будь-якою начинкою.
Дивовижно, але млинці на пиві за смаком практично не відрізняються від тих, які готуються на молоці. А значить, вони чудово поєднуватимуться і з солодкими, і з несолодкими начинками або соусами.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Пиво світле - 2 склянки
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
Щоб млинці вийшли ніжними і рівними, я рекомендую борошно просівати. Для цього вам знадобиться суха миска і сито для борошна. У просіяне борошно додайте дрібку солі і цукор.
Тепер в борошно можна додати яйце. Добре перемашайте яйце з борошном, додавши столову ложку рослинної олії. Потім починайте акуратно вводити пиво в тісто так, щоб воно не пінилося. Доведіть тісто до однорідної консистенції і позбудьтеся від грудочок, якщо вони з'являться.
Тепер млинці можна випікати. Але перш обов'язково потрібно добре розігріти сковороду, злегка змастивши її олією. Налийте в сковороду черпак тесту і розподіліть його по дну, акуратно обертаючи сковороду. Обсмажте млинець з двох сторін, на кожній трохи менше хвилини. За необхідності змащуйте сковороду маслом.
Складайте готові млинці гіркою один на одного. За бажанням кожен млинець можна змащувати вершковим маслом, сметаною, варенням або медом. Також в млинці можна загорнути будь-яку начинку.