Млинці на молоці тонкі
(покроковий рецепт з фото)
Тонкі млинці на молоці - одне з улюблених страв моєї сім'ї. Причому мені вони подобаються як зі всілякими начинками, так і просто зі сметаною або з варенням. Смачні вони і самі по собі, без добавок.
Тісто для млинців повинно бути по густоті, як рідка сметана або як дуже жирні вершки, але в будь-якому випадку воно не повинно бути, як вода. Важливо ще, на який сковороді ви будете їх піч. Для випічки млинців використовуйте спеціальну сковороду, на якій готуєте тільки млинці. Розповідаю і показую, як приготувати млинці на молоці тонкі.
- Борошно - 1.5 склянки
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ваніль - За смаком
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Для приготування млинців на молоці тонких нам необхідно взяти кілька яєць. Вбийте їх в миску. Додайте цукор, сіль і, звичайно, розпушувач. Я використовую розпушувач, а не соду, бо дані млинці виходять дуже ніжними і сода в таких млинцях буде чутна. Масу збийте до однорідності.
Введіть в масу молоко (холодну). Збийте. Тепер просійте і додайте в тісто борошно. Замісити однорідне тісто, по консистенції близьке до густої сметани. Влийте 3-4 ст. Ложки рослинної олії, перемішайте. Дайте тесту постояти 20 хвилин перед випіканням млинців.
Перед випічкою млинців тісто слід ще раз перемішати. Частина, на розігріту сковороду вливаємо тісто для 1 млинчика. Обсмажуємо млинці з двох сторін. У мене на сковороду в 18 см. Йде близько 2, 5 ст. Ложок тесту.
Млинці укладіть на тарілку і подайте до столу. Тісто дуже ніжне. Змащувати кожен млинець маслом не слід. Під впливом спека наступного млинця млинці в стосі розм'якшуються і стають м'якими.