Млинці на кефірі тонкі з дірочками
(покроковий рецепт з фото)
Готували тонкі млинці на кефірі? Які ж вони виходять смачні, м'які і ніжні! А ще дуже красиві, ажурні (або по-іншому - з дірочками). Саме такі млинці і найбільше подобаються дітлахам!
Ви хочете пригостити свою родину смачними млинцями, а в холодильнику є тільки кефір? Не турбуйтеся, на кефірі теж можна приготувати дуже смачні тонкі млинці навіть смачніше, ніж на молоці. Такі млинці виходять дуже ніжними, м'якими і з дірочками, вони безсумнівно сподобаються дітлахам. І готувати їх дуже просто. Як приготувати млинці на кефірі (тонкі, з дірочками), я вам розповім в рецепті нижче. Готуємо і насолоджуємося!
- Кефір - 500 мілілітрів
- Окріп - 500 мілілітрів
- Борошно - 2 склянки
- Яйце - 3 штуки
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка

За допомогою віночка або міксера збиваємо яйця з цукром і сіллю.

Потім, не припиняючи збивати, вливаємо тонкою цівкою половину окропу.

Далі додаємо кефір.

Додаємо просіяне борошно і рослинне масло, перемішуємо все до однорідного стану.

Потім додаємо соду і відразу виливаємо решту окріп. І знову збиваємо.

Готове тісто на млинці переливаємо в підходящий посуд і залишаємо хвилин на 10-15.

Добре розігріваємо сковороду, змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла, випікаємо млинці.

Випікаємо тонкі млинці до рум'яності з двох сторін. Потім складаємо їх стопкою і ще гарячими подаємо до столу з варенням, медом або шоколадом.