Гуакамоле з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Найвідоміший мексиканський соус готується за лічені хвилини, причому ви можете замінити лайм лимоном. Гуакамоле відразу ж подається до столу з кукурудзяними чіпсами, тортилії і іншої випічкою.
Приготувати гуакамоле в домашніх умовах не складе труднощів, адже всі інгредієнти для соусу можна знайти в супермаркеті. Консистенція страви не зовсім характерна для соусу, тому що являє собою дип (паштет). Зазвичай гуакамоле подають охолодженим з начос (мексиканські фішки).
- Авокадо - 1 штука
- Помідори черрі - 3-4 штук
- Лук червоний - 0, 5 штуки
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Сіль - 3 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Масло рослинне - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Помідори можна використовувати великі рожеві, червоні. Головне - м'ясистих сортів, а не соковитих.
Авокадо розріжте навпіл і видаліть шкірку, кісточку. М'якоть наріжте кубиками і висипте в глибоку ємність.
Очистіть червоний лук від лушпиння, промийте у воді і наріжте половину плода такими ж кубиками, як і авокадо, додайте в ємність.
Промийте помідори черрі в воді, наріжте їх кубиками. Якщо будете готувати гуакамоле з великими томатами, то виріжте з них серцевини.
Додати сіль, поперчіть блюдо, додайте лимонний сік і рослинне масло: кукурудзяна, оливкова або соняшникова.
Акуратно виделкою перемішайте вміст ємності з невеликим натиском, пюріруем половину нарізки авокадо.
Викладіть соус в піалу або креманку, прикрасьте і відразу ж подайте до столу.