Рецепт Грузинський салат фото

Грузинський салат
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Горіхи
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 10 хв.

Яскравим і оксамитовим смаком грузинський салат безпосередньо зобов'язаний волоських горіхів. Вони разом з часником, рослинним маслом і іншими спеціями вносять неповторну нотку в приготоване вами блюдо.

Опис приготування:

Ви можете готувати грузинський салат в літню пору хоч кожен день при наявності необхідних овочів і компонентів страви. Вибирайте червоний лук і стиглі томати, обов'язково пробуйте огірки на смак, щоб вони не гірчить. Також зверніть увагу, щоб масло було якісним, НЕ прогірклим, найкраще вибирати оливкову холодного віджиму.

  • Огірок - 1 штука (свіжий)
  • Помідор черрі - 2-3 штук
  • Горіхи волоські - 50-60 грам
  • Лук червоний - 1 штука
  • Часник - 1 штука
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 щіпки
  • Салат листовий - 2 штуки
грузинський салат - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
грузинський салат - фото крок 2
Промийте листя салату і обсушіть паперовими серветками. Викладіть на тарілку. Промийте огірок, зріжте закінчення з обох його сторін і спробуйте овоч на смак. Наріжте кружечками і викладіть на салатні листя.
грузинський салат - фото крок 3
Промийте помідори черрі, наріжте їх кружечками і викладіть на тарілку.
грузинський салат - фото крок 4
Очистіть червоний лук від лушпиння, промийте у воді і наріжте тонкими кільцями. Відокремте кожне колечко цибулі один від одного і викладіть на овочеві нарізки.
грузинський салат - фото крок 5
Очистіть часниковий зубчик і промийте у воді, спресуйте в піалу. Ядра волоських горіхів подрібніть в крихту, всипте в піалу разом з сіллю і влийте рослинне масло. Ретельно все перемішайте і викладіть горіхову крихту на овочеві нарізки в тарілці в будь-якому порядку. За бажанням можна використовувати сушений часник, сушені спеції і приправи.
грузинський салат - фото крок 6
Прикрасьте блюдо свіжою зеленню петрушки, кінзи, кропу або стеблового селери, подайте до столу відразу після приготування.

Схожі рецепти