Грудка з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Мені іноді так лінь щось готувати, але сім'я вимагає смачний і ситний вечеря кожен день. Тому доводиться шукати все нові і нові страви, але з досить звичних інгредієнтів.
На цей раз за все два головних інгредієнта допомогли мені приготувати чудове гаряче блюдо. Я готувала з розрахунком за все на 1-2 порції, так що ви міняйте кількість продуктів на свій розсуд, в залежності від того, як багато готового блюда хочете получітьв підсумку. Як приготувати грудку з апельсинами - вже не секрет, адже я все просто описала і показала в рецепті нижче.
- Куряча грудка - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Апельсиновий сік - 70 мілілітрів
- Каррі - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Грудку промийте і розріжте у вигляді "книжечки" . Акуратно зробіть пару надрізів, не зачіпаючи одну сторону.
Апельсин помийте і наріжте кружальцями. Зріжте з кожного шматочка шкірку.
Курку змастіть каррі і посоліть. Між "листочками" навантаження на часточки апельсин.
На дно чавунної сковороди покладіть часточку апельсина, а зверху - курку. Закріпіть її зубочисткою. Випікайте блюдо в духовці протягом 30 хвилин при 150 градусах.
Потім саме м'ясо приберіть, а часточку апельсина залиште. Влийте в сковороду сік. Закип'ятіть його і залиште хвилини на 3.
Готову страву полийте отриманим апельсиновим соусом, який ми тільки що приготували. Смачного!