Куряча грудка з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Соковите і ніжне куряче м'ясо з пікантним, кисло-солодкі соусом і соковитими апельсинами - це оригінальне блюдо для вашого святкового столу. Рекомендую простий рецепт курячої грудки з апельсинами!
Для приготування курячої грудки з апельсинами нам знадобиться соковитий і стиглий апельсин, свіжа курка і спеції для курки, крім часнику і імбиру. Курку, замариновану таким способом, можна як смажити, так і запікати. Я пропоную більш швидкий варіант: ми обсмажити курку на сильному вогні до готовності. Дивимося рецепт.
- Куряча грудка - 300 грам
- Апельсин - 1 штука
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Кукурудзяна олія - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Селера подрібнений - 1 Ст. Ложка
- Імбир - 0, 5 чайних ложки
- Спеції - За смаком
- Пекінська капуста - 80 грам
Спочатку на дрібній тертці натріть цедру апельсина. Очистіть апельсин від залишків шкірки, ділять навпіл. Одну половинку розділіть на дольки, звільніть від плівки. Апельсинові часточки приберіть поки в холодильник: вони потім нам знадобляться. Другу половину апельсина вичавимо пізніше в маринад.
У миску видавіть через прес часник і селера. Перетріть з сіллю і чорним перцем.
Додайте цедру і сік половини апельсина.
Потім влийте соєвий соус, кукурудзяна олія.
Натріть сухий імбир, і остаточно перемішайте.
Грудку замаринуйте в отриманій суміші і залиште на годину (якщо є час - можна і довше, так тільки смачніше вийде).
Потім курку дістаньте з маринаду (дайте йому стекти) і обсмажте на сильному вогні по хвилині-дві з кожного боку. Проткніть виделкою: якщо сік прозорий - курка готова.
На великій тарілці зберіть "подушку" : спочатку нашатковану пекінську капусту, а на неї - часточки апельсина.
Наріжте обсмажену грудку на тонкі скибочки, сервірують їх на підкладці з салату і апельсинів. Полийте все маринадом з сковороди.
Смачного!