Грудинка мокрого посола (варені kopchenaya)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви подасте на стіл таку закуску, Будьте впевнені, що всі гості оцінять вас гідно. Варено-копчена грудинка поєднується в с різними гарнірами, також її можна класти на бутерброди.
Вище я детально розповів, как приготовить грудинку мокрого посола варено-копченую. Дотримуйтесь інструкцій і обов'язково дотримуйтеся інструкції приготування. Готову закуску зберігайте замотаної в фольгу, в холодильнику або прохолодному погребі. Хай щастить!
- Грудинка - 2, 5 кілограма (з ребрами)
- Вода - 1, 5 L
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 80 грам
- Суміш Пери мелених - 1 Ст. Ложка
- Перець чилі пластівцями - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 1 Ст. Ложка
- Лаврові листи - 3 штуки
Грудинку промийте та висушіть, потім наріжте порційними шматочками.
Підготуйте всі необхідні сухі спеції.
Кип'ятимо півлітра води, опускаємо в неї спеції. Через 3 хвилини знімаємо з вогню, вливаємо ще літр води, кладемо сіль і цукор, ретельно перемішуємо до повного розчинення.
Кладемо шматки грудинки в глибоку ємність, заливаємо маринадом. Грудинку зверху притискаємо невеликим вантажем і ставимо в холодильник на 72 годину. Після маринування грудинку витягаємо і промиваємо холодною водою, потім обсушуємо 10 годин при кімнатній температурі.
Залишилося копчення, робимо це найзручнішим способом. Копт 3-4 годину, піднімаючи температуру максимум до 75 градусів. Потім потрібно помістити грудинку в прохолодне місце для провітрювання (балкон) на добу. Смачного!