Пікші kopchenaya
(покроковий рецепт з фото)
Копчена риба - це смачна і ситна закуска, яка завжди знайде своє місце на столі. Вона і на свято піде, і на пікнік і в якості інгредієнта до інших страв.
Пікша - одна з найсмачніших риб, яка ідеально підходить для копчення. Головне знайти на ринку якісну тушку.
1. Спочатку добре вимийте рибу, попатраєте, видаліть плавники, хвіст, голову і хребет. Вийшло філе натріть сіллю і залиште в холодильнику на 2-2, 5 годину.
2. Потім промийте філе від солі і підвісьте на повітрі подвяліть протягом 3 годин.
3. Коптити рибу потрібно методом холодного копчення в диму тирси дерев твердих порід (наприклад вишні). Час копчення - близько 12 годин.
4. Готову рибу бажано якомога швидше вжити в їжу. Подавайте її на стіл зі свіжою зеленню і овочами. Також відмінно до копченої пікші підійдуть яйця або омлет з грінками.
Смачного!
- Пікша - 2 штуки
- Сіль - За смаком
1. Спочатку добре вимийте рибу, попатраєте, видаліть плавники, хвіст, голову і хребет. Вийшло філе натріть сіллю і залиште в холодильнику на 2-2, 5 годину.
2. Потім промийте філе від солі і підвісьте на повітрі подвяліть протягом 3 годин.
3. Коптити рибу потрібно методом холодного копчення в диму тирси дерев твердих порід (наприклад вишні). Час копчення - близько 12 годин.
4. Готову рибу бажано якомога швидше вжити в їжу. Подавайте її на стіл зі свіжою зеленню і овочами. Також відмінно до копченої пікші підійдуть яйця або омлет з грінками.
Смачного!