Грінки з яйцем і оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Розповім рецепт дуже смачної закуски, як приготувати грінки з яйцем і оселедцем. Їх можна швиденько приготувати на сніданок або сфабрикувати до приходу гостей. Весь процес не займе більше півгодини.
Хліб для грінок можна брати будь-який, мені ж до вподоби кілька шматочків чорного. Оселедець купив вже профилированную, тому не утруднявся вичищати нутрощі, кістки і луску. На приготування таких грінок не буде потрібно багато часу, витратив не більше 20 хвилин, тому їх можна зробити до сніданку, для фуршету або як перекус.
- Філе оселедця - 1 штука
- Хліб - 7 скибочок
- Яйця - 2 штуки
- Петрушка - 1/2 пучка
- Часник - 1 зубчик
- Майонез - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Маслини - За смаком
1. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю в неї трохи рослинного масла, розігріваю, викладаю хліб, обсмажую його з двох сторін, потім натираю кожен шматочок зубчиком часнику.
2. Яйця у мене вже варені, натираю їх на крупній тертці і змішую з дрібно нарубаної петрушкою, майонезом, сіллю і перцем.
3. Готове філе оселедця нарізаю невеликими шматочками, маслини розрізаю навпіл.
4. На одну сторону грінки викладаю невелику кількість яєчної суміші, потім шматочок оселедця і маслини, сразу же подаю к столу.