Грінки з часником і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Здавалося б, що може бути простіше грінок, але часом буває так важко змусити себе їх приготувати… Пропоную вам рецепт грінок з часником і яйцем, які можуть запросто замінити і картоплю-фрі.
Хліб треба порізати смужками і обсмажити на маслі до хрусткої коричневої скоринки. Яйце нам знадобиться варене, вірніше, використовувати ми будемо тільки жовток. Готуємо соус з часнику, жовтка, лимонного соку і подаємо з сухариками. Приємного апетиту і удачі!
- Житній хліб - 150 грам
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Чорний перець - 1 щіпка
- Часник - 1 зубчик
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця курячі - 1 штука
Для приготування грінок з часниковим соусом вам знадобляться: житній хліб, рослинна олія, часник, варене яйце, сіль, перець і сік половини лимона.
У житнього хліба відрізаємо кірки з чотирьох сторін і ріжемо хліб на брусочки.
Обсмажуємо хлібні палички на рослинній олії з двох боків до появи золотистої скоринки.
Для приготування соусу потрібно подрібнити часник.
Додати половину жовтка і розім'яти їх виделкою.
Потім додаємо оливкову олію і продовжуємо збивати виделкою.
Додати сіль, поперчіть і влийте сік половини лимона, збийте виделкою до однорідного стану і соус готовий. Подавайте його з житніми грінками.