Гриби з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Гриби - улюблений продукт в пісної і вегетаріанської кухні. Я розповім, як приготувати гриби з гречкою. Якщо ви шанувальник каші, вам сподобається це просте блюдо, воно виходить ароматним і ситним.
Гречана крупа сама по собі багата вітамінами та іншими корисними речовинами. У поєднанні з грибами та цибулею ця каша заграє новими фарбами. Таке блюдо стане відмінним гарніром не тільки для пісного столу, але і в якості доповнення до гарячих страв з м'яса або птиці. Можна приготувати гриби з гречкою не тільки на плиті, але і в духовці, мультиварці і навіть на відкритому вогні.
- Гречана крупа - 1 Склянка
- Гриби - 250 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Овочевий бульйон або вода - 1 1/2 склянки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком
- Кріп або петрушка - За смаком
1
Гриби помийте, очистіть і наріжте скибочками. Гречку добре промийте. Цибулину подрібніть.
2
Нагрійте масло в глибокій сковороді або каструлі з товстим дном. Додайте цибулю і пасеруйте на середньому вогні до золотистого кольору.
3
Додайте крупу і перемішайте, щоб вона покрилася маслом. Продовжуйте обсмажувати, часто помішуючи, поки гречка не підрум'яниться, близько 7 хвилин.
4
Влийте бульйон або воду з розведеними бульйонні кубики і доведіть до кипіння.
5
Додайте гриби і зменшіть вогонь, залишивши гречку кипіти з відкритою кришкою. Готуйте приблизно 15 хвилин, поки рідина не вбереться. За цей час гриби з гречкою можна обережно перемішати не більше одного разу, інакше каша стане занадто м'якою.
6
Зніміть каструлю з вогню, додайте в блюдо сіль і перець. При подачі на стіл посипте зеленню петрушки або кропу.