Грецький йогурт в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Грецький йогурт - ідеальний тягучий молочний продукт з нейтральним смаком. Ви можете подавати його на сніданок з солодкими пластівцями або ж заправляти їм овочевий салат.
Подвоюючи або утраивая пропорції, ви можете готувати цю молочну заготовку для всієї родини кожен день, якщо ви любите свіжий густий і тягучий йогурт. Продукт ідеальний, низька калорійність, смачний і свіжий. Зберігати його можна близько 2-3 днів після приготування.
- Молоко - 400 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Йогурт - 200 мілілітрів (класичний)
Підготуйте зазначені інгредієнти. Молоко використовуйте будь-якої жирності, коров'яче або козяче. Найкраще - фермерське, а не магазинне. Йогурт може бути будь-якої жирності, але обов'язково класичний, без добавок! Продукти перед приготуванням за півгодини вийміть з холодильника, щоб вони прогрілися. Йогурт повинен бути не питної, а густий, в невеликій формочке.
Молоко перелийте в ківш, каструлю і прогрійте на плиті до 40-50 градусів, вимкніть нагрів і остудіть рідину до 30 градусів. Капніть собі на тильну сторону долоні трохи молока, воно не повинно обпалювати!
Перелийте тепле молоко в глибоку миску і викладіть в неї йогурт. Ретельно все перемішайте.
Перелийте всю масу в невеликі баночки. Потрібні саме невеликі ємності, так як в банці місткістю 0, 5 літра йогурт не стане таким густим.
Закрийте їх кришками, укутайте теплим рушником, хусткою або пледом - що знайдете. Залиште на 3-4 годину. Після цього не відкриваючи помістіть баночки в холодильник на всю ніч.
Вранці ви отримаєте густий грецький йогурт, головне - злити з самого верху трохи прозорою сироватки, а потім насолодитися ніжним смаком йогурту.
За бажанням з нього можна приготувати сніданок, засипавши в ємність вівсяні пластівці швидкого приготування і затоку приготованим йогуртом, додавши мед або цукор за смаком.