Рецепт Гречка з шлунками в мультиварці фото

Гречка з шлунками в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Крупи, Гречка, Курячі шлунки
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Корисний обід
Гарячі страви

Гречка з шлунками в мультиварці - шанувальникам курячих потрошки. Між іншим, шлунки дуже корисні - калорій мало, а мікроелементів, білка і фолієвої кислоти багато. Ідеально для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і вагою.

Простий рецепт гречки з шлунками в мультиварці настільки зрозумілий і примітивний, що найскладніше тут - це підготувати продукти. Все інше розумний агрегат зробить сам!

Щоб приготувати гречку з шлунками в мультиварці, потрібно:

1. Шлунки потрібно ретельно очистити, вимити і нарізати - можна, зрозуміло, готувати і цілком, але це буде дуже довго. Замочити очищені і нарізані шлунки в холоднйо воді на 15-20 хвилин, потім знову промити і обсушити.

2. Почистити і нарізати: цибуля - півкільцями, а морква - тонкою соломкою (або на тертці).

3. Включити мультиварку, активувати режим «Випічка».

4. У чашу мультиварки налити олію і покласти вершкове. Чому і то, та інше? Овочі та м'ясо люблять рослинне масло, а гречка - вершкове. До того ж, температури горіння у цих масел різні, так що точно нічого не пригорить, а страва вийде ароматним і смачним.

5. Завантажуємо в чашу шлунки і смажимо хвилин 15-20, після чого додаємо цибулю і моркву, а також сушений болгарський перець і селера. Ретельно перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин, при необхідності заважаючи.

6. Закладаємо промиту гречку, перемішуємо, заливаємо водою. Солимо, додаємо лавровий лист. Включаємо режим «Гречка» і чекаємо - або хвилин 45-50, або до автоматичного відключення мультиварки.

7. За кілька хвилин до закінчення приготування виймаємо і викидаємо лавровий лист, додаємо спеції.

Блюдо подаємо на стіл гарячим, посипавши дрібно нарубаної зеленню. Прекрасне доповнення - сметанно-часниковий соус.

Смачного!


  • Гречана крупа - 2 склянки(Здесь и далее имеется в виду мультистакан)
  • Курячі шлунки - 500 грам
  • Вода - 3 склянки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Сушений болгарський перець - 1 Чайна ложка
  • Сушений селера- 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
Простий рецепт гречки з шлунками в мультиварці настільки зрозумілий і примітивний, що найскладніше тут - це підготувати продукти. Все інше розумний агрегат зробить сам!

Щоб приготувати гречку з шлунками в мультиварці, потрібно:

1. Шлунки потрібно ретельно очистити, вимити і нарізати - можна, зрозуміло, готувати і цілком, але це буде дуже довго. Замочити очищені і нарізані шлунки в холоднйо воді на 15-20 хвилин, потім знову промити і обсушити.

2. Почистити і нарізати: цибуля - півкільцями, а морква - тонкою соломкою (або на тертці).

3. Включити мультиварку, активувати режим «Випічка».

4. У чашу мультиварки налити олію і покласти вершкове. Чому і то, та інше? Овочі та м'ясо люблять рослинне масло, а гречка - вершкове. До того ж, температури горіння у цих масел різні, так що точно нічого не пригорить, а страва вийде ароматним і смачним.

5. Завантажуємо в чашу шлунки і смажимо хвилин 15-20, після чого додаємо цибулю і моркву, а також сушений болгарський перець і селера. Ретельно перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин, при необхідності заважаючи.

6. Закладаємо промиту гречку, перемішуємо, заливаємо водою. Солимо, додаємо лавровий лист. Включаємо режим «Гречка» і чекаємо - або хвилин 45-50, або до автоматичного відключення мультиварки.

7. За кілька хвилин до закінчення приготування виймаємо і викидаємо лавровий лист, додаємо спеції.

Блюдо подаємо на стіл гарячим, посипавши дрібно нарубаної зеленню. Прекрасне доповнення - сметанно-часниковий соус.

Смачного!

Схожі рецепти