Гречка з шлунками в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Гречка з шлунками в мультиварці - шанувальникам курячих потрошки. Між іншим, шлунки дуже корисні - калорій мало, а мікроелементів, білка і фолієвої кислоти багато. Ідеально для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і вагою.
Простий рецепт гречки з шлунками в мультиварці настільки зрозумілий і примітивний, що найскладніше тут - це підготувати продукти. Все інше розумний агрегат зробить сам!
Щоб приготувати гречку з шлунками в мультиварці, потрібно:
1. Шлунки потрібно ретельно очистити, вимити і нарізати - можна, зрозуміло, готувати і цілком, але це буде дуже довго. Замочити очищені і нарізані шлунки в холоднйо воді на 15-20 хвилин, потім знову промити і обсушити.
2. Почистити і нарізати: цибуля - півкільцями, а морква - тонкою соломкою (або на тертці).
3. Включити мультиварку, активувати режим «Випічка».
4. У чашу мультиварки налити олію і покласти вершкове. Чому і то, та інше? Овочі та м'ясо люблять рослинне масло, а гречка - вершкове. До того ж, температури горіння у цих масел різні, так що точно нічого не пригорить, а страва вийде ароматним і смачним.
5. Завантажуємо в чашу шлунки і смажимо хвилин 15-20, після чого додаємо цибулю і моркву, а також сушений болгарський перець і селера. Ретельно перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин, при необхідності заважаючи.
6. Закладаємо промиту гречку, перемішуємо, заливаємо водою. Солимо, додаємо лавровий лист. Включаємо режим «Гречка» і чекаємо - або хвилин 45-50, або до автоматичного відключення мультиварки.
7. За кілька хвилин до закінчення приготування виймаємо і викидаємо лавровий лист, додаємо спеції.
Блюдо подаємо на стіл гарячим, посипавши дрібно нарубаної зеленню. Прекрасне доповнення - сметанно-часниковий соус.
Смачного!
- Гречана крупа - 2 склянки(Здесь и далее имеется в виду мультистакан)
- Курячі шлунки - 500 грам
- Вода - 3 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Сушений болгарський перець - 1 Чайна ложка
- Сушений селера- 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
Щоб приготувати гречку з шлунками в мультиварці, потрібно:
1. Шлунки потрібно ретельно очистити, вимити і нарізати - можна, зрозуміло, готувати і цілком, але це буде дуже довго. Замочити очищені і нарізані шлунки в холоднйо воді на 15-20 хвилин, потім знову промити і обсушити.
2. Почистити і нарізати: цибуля - півкільцями, а морква - тонкою соломкою (або на тертці).
3. Включити мультиварку, активувати режим «Випічка».
4. У чашу мультиварки налити олію і покласти вершкове. Чому і то, та інше? Овочі та м'ясо люблять рослинне масло, а гречка - вершкове. До того ж, температури горіння у цих масел різні, так що точно нічого не пригорить, а страва вийде ароматним і смачним.
5. Завантажуємо в чашу шлунки і смажимо хвилин 15-20, після чого додаємо цибулю і моркву, а також сушений болгарський перець і селера. Ретельно перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин, при необхідності заважаючи.
6. Закладаємо промиту гречку, перемішуємо, заливаємо водою. Солимо, додаємо лавровий лист. Включаємо режим «Гречка» і чекаємо - або хвилин 45-50, або до автоматичного відключення мультиварки.
7. За кілька хвилин до закінчення приготування виймаємо і викидаємо лавровий лист, додаємо спеції.
Блюдо подаємо на стіл гарячим, посипавши дрібно нарубаної зеленню. Прекрасне доповнення - сметанно-часниковий соус.
Смачного!