Гречка з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Ну що може бути смачніше і простіше гречки з куркою і грибами? Звичайна домашня їжа, приготована з любов'ю, - це завжди чудово! страва, яке можна готувати щотижня і воно не набридне.
Перед вами простий рецепт приготування гречки з куркою і грибами. Для приготування цього нескладного страви я вибрав куряче філе і лісові гриби (ви можете скористатися будь-якими іншими грибами, наприклад печерицями або лисичками). До столу подавайте в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню. Додатково можна приготувати салатик зі свіжих овочів. Хай щастить!
- Гречана крупа - 300 грам
- Куряче філе - 400 грам
- Гриби свіжі - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Зелень - 1 За смаком (для прикраси)
Куряче філе промийте і наріжте дрібними шматочками. Потім обсмажте на олії до легкої золотистої скоринки.
Дрібно наріжте цибулю і гриби. В іншій сковороді обсмажити цибулю до м'якості, потім додайте гриби. Смажте 10 хвилин, помішуючи.
Перекладіть гриби з цибулею в сковороду до курки. Зверху засипте гречку.
Залийте все водою, вода повинна покривати гречку трохи на 1 см (частка: гречка - вода, 1:2). Приправити сіллю і Перс за смаком, Тушіте 20 хвилин, поки вся вода не випарується.
Ну ось і все готово! Додайте шматочок вершкового масла, перемішайте і розкладайте блюдо по тарілках. Зверху можна прикрасити зеленню. Смачного!