Гречка по-купецькому з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Гречка по купецькому з м'ясом і грибами - смачне і ситне блюдо, яке готується досить швидко і з використанням всього однієї сковороди. А це не може не радувати, правда адже?
Це, напевно, єдиний варіант приготування гречки, який дійсно подобається моїм домочадцям і який завжди виходить дуже смачним. При цьому не скажу, що це дуже дороге блюдо - м'яса тут зовсім небагато, так само як і грибів, але в поєднанні з гречкою виходить дуже поживно і ситно. Таке блюдо можна приготувати відразу на велику сім'ю - і все залишаться задоволені.
- Свинина - 400 грам
- Гриби - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Гречка - 1 Склянка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Паприка - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі і гриби помийте.
М'ясо порізати на шматки невеликого розміру.
Цибулю дрібно порубати. Кількість лука можете збільшити або зменшити на свій смак.
Моркву наріжте соломкою.
У сковороді розігрійте олію, викладіть м'ясо і обсмажте на сковороді протягом 5-7 хвилин, щоб воно злегка зчепилося.
Потім додайте цибулю і моркву, перемішайте і смажте на середньому вогні хвилин 5.
В останню чергу додайте в сковороду нарізані середніми шматочками гриби.
Смажте вміст сковороди, час від часу помішуючи, до м'якості грибів. В цей же час додайте сіль, перець і паприку. У сковороді вже готове мега смачне блюдо і його можна подавати до будь-якого гарніру, але ми продовжуємо готувати.
Всипте в сковороду гречку.
Залийте водою, щоб вона приблизно на 1, 5-2 см. Покривала вміст сковороди. При цьому гречку можна перемішати з м'ясом і грибами або перемішувати. Мені більше подобається в змішаному вигляді.
Готуйте страву під кришкою до готовності гречки (приблизно 12-20 хвилин).
Блюдо готово! подавайте гарячим.