Гречка по-купецькому з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Гречка по-купецькому - блюдо російської кухні. Гречка виходить розсипчаста, ароматна, а куряча грудка соковита і ніжна. Готується швидко і просто, а смак вас однозначно порадує!
Рецепт гречки по-купецькому - старорусский. У простих селянських сім'ях овочі і крупи становили основу звичайного раціону харчування, в той час м'ясо було великим делікатесом. Старорусская гречана каша готувалася на воді, іноді з додаванням овочів, рідше на молоці, як солодкий варіант. А багаті купці, м'ясо могли дозволити собі часто, в гречаній каші і в інших стравах. Ось так і стали називати в народі гречку з м'ясом, гречкой по-купечески, тим самим підкреслюючи статусність самого блюда. Готували гречку в чавунах і горщиках в російських печах. Сьогодні гречку по-купецькому можна приготувати в мультиварці, в мікрохвильовій печі, на плиті або в духовці, з куркою, свининою чи яловичиною. Ділюся рецептом, як приготувати гречку по-купецькому з куркою. Це дійсно дуже смачно! Спробуйте!
- Куряче філе - 350 грам
- Гречка - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (для курки)
- Вода - 2 склянки (окріп)
- Томатна паста - 1.5 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики