Рецепт Гречка з грибами і цибулею фото

Гречка з грибами і цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Гриби, Гречка
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, Для дітей
Гарячі страви, Каші

Ситне, поживна і смачна страва для зайнятих людей і не тільки. Дуже актуально воно для вегетаріанців і для тих, хто постить. Гречка, приготована за цим рецептом, виходить соковитою і м'якою.

Ні для кого не секрет, що гречка дуже корисна для нашого організму. Але багато хто з не люблять гречану кашу тому, що вона їм здається сухий. Я розповім вам, як приготувати гречку з грибами та цибулею так, щоб каша вийшла соковитою і смачною. Ця страва відмінно підходить для обіду або вечері. Їм із задоволенням будуть ласувати ті, хто дотримується посту. Готуємо!

  • Гречка - 1, 5 склянки
  • Гриби - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Вода - 2, 5 склянки
гречка з грибами і цибулею - фото крок 1
Ось такі інгредієнти нам знадобляться. Гриби можна взяти будь-які: свіжі або заморожені.
гречка з грибами і цибулею - фото крок 2
Чистий цибулю, моєму гриби. Потім гриби нарізаємо пластинками або кубиками, цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
гречка з грибами і цибулею - фото крок 3
У сковороді з високими бортиками або товстостінній каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору.
гречка з грибами і цибулею - фото крок 4
Відправляємо до цибулі гриби, обсмажуємо все разом хвилин 7-8. Додамо дрібку солі і перець, готуємо хвилин 5 на середньому вогні до випаровування рідини.
гречка з грибами і цибулею - фото крок 5
Гречку ретельно промиваємо, максимально зливаємо воду. Додаємо крупу до цибулі і грибів, перемішуємо.
гречка з грибами і цибулею - фото крок 6
Додамо сіль, що залишилася, можна додати спеції (сушені ароматні трави). Заливаємо гарячою водою, накриваємо кришкою і готуємо хвилин 25 на маленькому вогні.
гречка з грибами і цибулею - фото крок 7
Якщо вам подобається більш розваристої каша, можна додати трохи більше води і потомить кашу трохи довше. До столу подаємо гарячою.

Схожі рецепти