Гречка з грибами і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Ситне, поживна і смачна страва для зайнятих людей і не тільки. Дуже актуально воно для вегетаріанців і для тих, хто постить. Гречка, приготована за цим рецептом, виходить соковитою і м'якою.
Ні для кого не секрет, що гречка дуже корисна для нашого організму. Але багато хто з не люблять гречану кашу тому, що вона їм здається сухий. Я розповім вам, як приготувати гречку з грибами та цибулею так, щоб каша вийшла соковитою і смачною. Ця страва відмінно підходить для обіду або вечері. Їм із задоволенням будуть ласувати ті, хто дотримується посту. Готуємо!
- Гречка - 1, 5 склянки
- Гриби - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Вода - 2, 5 склянки
Ось такі інгредієнти нам знадобляться. Гриби можна взяти будь-які: свіжі або заморожені.
Чистий цибулю, моєму гриби. Потім гриби нарізаємо пластинками або кубиками, цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
У сковороді з високими бортиками або товстостінній каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору.
Відправляємо до цибулі гриби, обсмажуємо все разом хвилин 7-8. Додамо дрібку солі і перець, готуємо хвилин 5 на середньому вогні до випаровування рідини.
Гречку ретельно промиваємо, максимально зливаємо воду. Додаємо крупу до цибулі і грибів, перемішуємо.
Додамо сіль, що залишилася, можна додати спеції (сушені ароматні трави). Заливаємо гарячою водою, накриваємо кришкою і готуємо хвилин 25 на маленькому вогні.
Якщо вам подобається більш розваристої каша, можна додати трохи більше води і потомить кашу трохи довше. До столу подаємо гарячою.