Гречка з лисичками і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Гречка з лисичками і цибулею - поживна і насичене блюдо, яке дуже просто готується. Гречка має безліч корисних властивостей, а в поєднанні зі смаженими лисичками виходить ще смачніше.
Перед вами - простий рецепт приготування гречки з лисичками і цибулею. Кладемо в горщик промиту гречку і заливаємо її окропом або гарячою водою на 20-30 хвилин. Обсмажуємо цибулю і моркву на сковороді зі спеціями. Окремо смажимо лисички. Перекладаємо гриби з овочами до гречки, додаємо вершкове масло і спеції за смаком. Запікаємо страву до готовності в духовці, а в кінці присипаємо подрібненою зеленню. Хай щастить!
- Гречка - 300 грам
- Лісіцкі - 200 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Порошок грибний - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1/3 чайних ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Гречку промийте і пересипте в горщик, в якому запікатиметься блюдо. Залийте гречку гарячою водою на 2 см вище крупи. Накрийте кришкою і залиште гречку розбухати на 20-30 хвилин. Тим часом трьом моркву на тертці, цибулю ріжемо півкільцями.
Розігрійте на сковороді рослинне масло і обсмажте в ньому цибулю і моркву. Смажити до м'якості овочів, а в кінці додати спеції.
Промиті лисички обсмажуємо 5 хвилин на рослинній олії, постійно помішуючи.
До набряклої гречці кладемо морква, цибуля та гриби. Доливаємо ще 100 мл. Гарячої води. Солимо до смаку і додаємо скибочки вершкового масла. Відправляємо блюдо в духовку на 15 хвилин, температура 180 градусів.
Присипте готову страву подрібненою зелень. Смачного!