Гречана каша з тушонкою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо в будинку є гречана крупа і баночка тушонки, значить, з голоду помирати нікому не доведеться, адже з цих нехитрих продуктів можна приготувати смачний і поживний вечерю для всієї родини.
Хоте багато хто не вважають тушонку гідним уваги продуктом, але все ж зробити з неї ситний і поживний вечерю цілком можливо. Тому сьогодні я розповім вам, як приготувати гречану кашу з тушонкою, яка здивує вам своїм відмінним смаком. Коли вперше пробуєш це блюдо, навіть не віриться, що воно зроблено не зі звичайного м'яса, а з тушонки, настільки воно дивовижне. До того ж, цей простий рецепт гречаної каші з тушонкою допоможе багатьом господиням заощадити час на кухні і врятує вас в тому випадку, якщо ви не встигли забігти в магазин після роботи.
- Крупа гречана - 500 грам
- Вода - 1 літр
- Консервований - 400-500 грам (велика банка)
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
Для приготування цієї каші нам буде потрібно товстостінна посуд, наприклад, бойлер. Ставимо його на вогонь і гарненько нагріваємо, викладаємо в казан тушонку і ретельно розминаємо її виделкою.
Як тільки жир в тушонці розтопиться, викладаємо в казан гречану крупу.
Далі заливаємо гречку водою і перемішуємо всі інгредієнти.
Накриваємо казан кришкою і варимо кашу на повільному вогні, періодично помішуючи, 40-60 хвилин.
Коли практично вся рідина вбереться крупою, кашу слід посолити і приправити спеціями за смаком. Ще раз все перемішуємо, вимикаємо вогонь і на пів години залишаємо гречану кашу з тушонкою під кришкою, щоб вона настоялась і дійшла до повної готовності.
Після цього можна розкладати ароматне блюдо по тарілочках і подавати до столу. Приємного всім апетиту!