Рецепт Горохова каша з тушонкою фото

Горохова каша з тушонкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Бобові, Яловичина, Горох
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, Для дітей, Від 5 років
Гарячі страви, Каші

Смак цієї страви, напевно, знаком майже кожному, хто коли-небудь ходив в походи і ночував під відкритим небом. Пропоную згадати простий рецепт горохової каші з тушонкою - ситного і смачного блюда!

Приготувати це блюдо набагато швидше ви зможете, замочивши попередньо горох на 4-8 годин у холодній воді. І з приводу тушонки - до вибору консервів завжди потрібно підходити з найбільшою ретельністю, а до м'ясних особливо. Зверніть увагу на дані, які вказує виробник на банці, склад продукту, ціну (дешева тушонка швидше за все містить дуже мало м'яса), термін придатності. Хороша тушонка на дорозі не валяється - її ще треба відшукати!

Горох промиємо, заллємо чистою холодною водою, кинемо лавровий лист і поставимо варитися.

Цибулю і моркву почистити. Нарізати цибулю - кубиками або півкільцями, як вам більше подобається, морква натерти на тертці.

Відкриємо тушонку і знімемо з неї жир. Покладемо його в сковороду і розтопити.

Як тільки жир зашкворчіт - викладемо в нього цибулю з морквою і обсмажити.

У обсмажені овочі додамо тушонку з банки і будемо готувати на середньому вогні хвилин 5 - до повного википання рідини.

У зварити горох кинемо вершкове масло і гарненько перемішати. Можна його розім'яти, але я цього не роблю - горох і так розварюється відмінно, а в Розім'яті вигляді - це вже пюре, а не каша.

Вміст сковороди викладемо в каструлю з горохової кашею, перемішаємо. Поперчити, при необхідності досолити і будемо їсти.


  • Консервований - 1 штука
  • Горох - 500 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
Приготувати це блюдо набагато швидше ви зможете, замочивши попередньо горох на 4-8 годин у холодній воді. І з приводу тушонки - до вибору консервів завжди потрібно підходити з найбільшою ретельністю, а до м'ясних особливо. Зверніть увагу на дані, які вказує виробник на банці, склад продукту, ціну (дешева тушонка швидше за все містить дуже мало м'яса), термін придатності. Хороша тушонка на дорозі не валяється - її ще треба відшукати!

Горох промиємо, заллємо чистою холодною водою, кинемо лавровий лист і поставимо варитися.

Цибулю і моркву почистити. Нарізати цибулю - кубиками або півкільцями, як вам більше подобається, морква натерти на тертці.

Відкриємо тушонку і знімемо з неї жир. Покладемо його в сковороду і розтопити.

Як тільки жир зашкворчіт - викладемо в нього цибулю з морквою і обсмажити.

У обсмажені овочі додамо тушонку з банки і будемо готувати на середньому вогні хвилин 5 - до повного википання рідини.

У зварити горох кинемо вершкове масло і гарненько перемішати. Можна його розім'яти, але я цього не роблю - горох і так розварюється відмінно, а в Розім'яті вигляді - це вже пюре, а не каша.

Вміст сковороди викладемо в каструлю з горохової кашею, перемішаємо. Поперчити, при необхідності досолити і будемо їсти.

Схожі рецепти