Гратен з картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Сьогодні всім, хто хотів дізнатися, як приготувати гратен з картоплі, крупно повезло. В даному рецепті я розкрию всі основні рецепти смачного і хрусткого грата. Читайте рецепт!
Опис приготування:
Гратен з картоплі виходить дивно ніжним і смачним завдяки вдалому поєднанню всіх інгредієнтів. Блюдо відмінно підійде як гарнір, проте воно гідно виглядає і самостійно. Подавати картопляний гратен можна зі сметаною, все виключно залежить від ваших уподобань. Готуйте і нічого не бійтеся, все вдасться. Смачного!
- Картопля - 6 штук
- Вершкове масло - 60 грам
- Тертий сир - 60 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
1
Духовку необхідно розігріти до 180 градусів, картопля очищаємо і промиваємо. Далі нарізаємо його на тонкі кружальця.
2
Нарізану картоплю викладаємо в каструлю і заливаємо гарячою водою. Доводимо все це до кипіння, варимо після кипіння ще протягом 2 хвилин.
3
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і додаємо в нього оливкова. Далі додаємо туди тертий сир, вершки, сіль і перець. Ретельно все перемішуємо.
4
Форму для випікання необхідно попередньо змастити вершковим маслом, далі по дну рівномірно розподіляємо половину картоплі. Зверху поливаємо його сумішшю сиру з вершками. Наступним шаром знову буде картопля, який знову вкриваємо шаром з сиром і вершками. Запікаємо протягом 35 хвилин.