Гостра закуска з помідорів
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную відмінний варіант легкої і гострої закусочкі до шашлику або риби. Для маринування достатньо двох годин, але, як показує досвід, на наступний день помідорчики не гірше! Дивіться мій рецепт!
Для гострої закуски з помідорів я використовувала часник і два вигляді перцю: чорний мелений і червоний чилі мелений. Кількість можна регулювати на свій смак. Не забувайте періодично перевертати банку. Вперед!
- Помідор - 400 грам
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки (або будь-яку рослинну)
- Часник - 2 зубчики
- Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний і червоний чилі - 0, 3 чайних ложки
- Кріп - 1 Ст. Ложка (дрібно порізаний)
Вимийте помідори, підготуйте всі інгредієнти згідно зі списком ... І приступимо!
Порубати максимально дрібно часник, помідори поріжте часточками.
Візьміть банку, складіть туди помідори і часник.
Приготуйте маринад: змішайте масло, оцет, гірчицю, сіль, цукор, два види перцю і зелень.
Отриманим маринадом полийте помідори. Закрийте банку кришкою, переверніть пару раз і відправте в холодильник на 2 годину. Періодично діставайте банку і перевертайте, щоб все помідори промаринувалося.