Гостра закуска з баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
З баклажанів можна приготувати безліч цікавих закусок, які гарні самі по собі, а також відмінно підходять до м'яса, риби та птиці. Сьогодні я хочу поділитися рецептом однієї "з" .
У сезон баклажанів не пропустіть можливість приготувати якомога більше блюд з цього чудового овочу. Така закуска готується дуже просто і швидко. Підійде на кожен день і до святкового столу. Блюдо в міру гостре, ароматне і смачне.
- Баклажан - 2-3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Перець червоний гострий - 10 грам
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
Баклажани помийте і очистіть.
Наріжте брусочками, довжиною приблизно 5-6 см. Посоліть і дайте постояти 10 хвилин, поки на баклажанах не утворюється рідина.
Після шматочки баклажана просушіть і викладіть в гарячу сковороду з соняшниковою олією.
Обсмажте на середньому вогні до золотистого кольору.
Червоний пекучий перець, часник помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду з соняшниковою олією.
Обсмажте перець з часником в олії протягом 6-7 секунд і вимикайте.
Перець з часником додайте в баклажани. Всипте цукор.
Налийте яблучний оцет.
А також соєвий соус.
Перемішайте всі інгредієнти в сковороді, прогрейте 3-4 хвилини і вимикайте.
Відмінна гостра закуска з баклажана готова.