Рецепт Гостра квашена капуста фото

Гостра квашена капуста
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 дн. 18 г. 0 хв.

Звичну квашену капусту зробимо гострою. Така закуска підбадьорить, додасть іскорку в очі, пробудить апетит. Хороша вона і з хлібом, і з гарячими м'ясними стравами. Мої гості її змітають в мить!

Опис приготування:

Як приготувати гостру квашену капусту?

1. Капусту очистіть від верхніх брудних і пошкоджених листя. Розріжте на чотири частини і виберіть качана. Дрібно наріжте.

2. Перець розріжте, видаліть плодоніжки і насіння. Промийте і нарубати.

3. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками або подрібніть.

4. Корінь хрону очистіть і подрібніть в блендері або протріть на тертці. Використовуйте засоби захисту - хоча б окуляри для плавання!

5. Морква очистіть, промийте і натріть на крупній тертці.

6. У великій мисці перемішайте капусту з морквою, перцем, хріном і часником. Всі злегка пам'ятаєте руками і перекладіть в посуд для закваски. Бажано - емальований, керамічну або скляну.

7. Приготуйте розсіл з води, сіль і пісочний. Воду закип'ятіть, додайте сіль і цукор. Розмішайте. Потім процідіть через марлю і остудіть.

8. Капусту залийте розсолом, накрийте тарілочкою і притисніть гнітом. Розсіл повинен повністю покривати капусту. Зберігайте при кімнатній температурі дня 3-5, поки протікає процес бродіння. Щодня (навіть по два рази в день) знімайте піну, що утворюється і пробивайте капусту до дна чистої дерев'яною паличкою для виходу газів.

9. Після закінчення процесу бродіння відправляйте капусту в холодне місце. Можете перекласти капусту в банки і закрити гумовою кришкою.

Гостра квашена капуста готова! Смачного!

  • Капуста білокачанна - 1, 7 кілограма
  • Перець стручковий гострий - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Цукор - 25 грам
  • Корінь хрону - 30 грам
  • Морква - 1 штука
  • Сіль - 30 грам
  • Вода - 1 літр
Як приготувати гостру квашену капусту?

1. Капусту очистіть від верхніх брудних і пошкоджених листя. Розріжте на чотири частини і виберіть качана. Дрібно наріжте.

2. Перець розріжте, видаліть плодоніжки і насіння. Промийте і нарубати.

3. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками або подрібніть.

4. Корінь хрону очистіть і подрібніть в блендері або протріть на тертці. Використовуйте засоби захисту - хоча б окуляри для плавання!

5. Морква очистіть, промийте і натріть на крупній тертці.

6. У великій мисці перемішайте капусту з морквою, перцем, хріном і часником. Всі злегка пам'ятаєте руками і перекладіть в посуд для закваски. Бажано - емальований, керамічну або скляну.

7. Приготуйте розсіл з води, сіль і пісочний. Воду закип'ятіть, додайте сіль і цукор. Розмішайте. Потім процідіть через марлю і остудіть.

8. Капусту залийте розсолом, накрийте тарілочкою і притисніть гнітом. Розсіл повинен повністю покривати капусту. Зберігайте при кімнатній температурі дня 3-5, поки протікає процес бродіння. Щодня (навіть по два рази в день) знімайте піну, що утворюється і пробивайте капусту до дна чистої дерев'яною паличкою для виходу газів.

9. Після закінчення процесу бродіння відправляйте капусту в холодне місце. Можете перекласти капусту в банки і закрити гумовою кришкою.

Гостра квашена капуста готова! Смачного!

Схожі рецепти