Гостра квашена капуста
(покроковий рецепт з фото)
Звичну квашену капусту зробимо гострою. Така закуска підбадьорить, додасть іскорку в очі, пробудить апетит. Хороша вона і з хлібом, і з гарячими м'ясними стравами. Мої гості її змітають в мить!
Як приготувати гостру квашену капусту?
1. Капусту очистіть від верхніх брудних і пошкоджених листя. Розріжте на чотири частини і виберіть качана. Дрібно наріжте.
2. Перець розріжте, видаліть плодоніжки і насіння. Промийте і нарубати.
3. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками або подрібніть.
4. Корінь хрону очистіть і подрібніть в блендері або протріть на тертці. Використовуйте засоби захисту - хоча б окуляри для плавання!
5. Морква очистіть, промийте і натріть на крупній тертці.
6. У великій мисці перемішайте капусту з морквою, перцем, хріном і часником. Всі злегка пам'ятаєте руками і перекладіть в посуд для закваски. Бажано - емальований, керамічну або скляну.
7. Приготуйте розсіл з води, сіль і пісочний. Воду закип'ятіть, додайте сіль і цукор. Розмішайте. Потім процідіть через марлю і остудіть.
8. Капусту залийте розсолом, накрийте тарілочкою і притисніть гнітом. Розсіл повинен повністю покривати капусту. Зберігайте при кімнатній температурі дня 3-5, поки протікає процес бродіння. Щодня (навіть по два рази в день) знімайте піну, що утворюється і пробивайте капусту до дна чистої дерев'яною паличкою для виходу газів.
9. Після закінчення процесу бродіння відправляйте капусту в холодне місце. Можете перекласти капусту в банки і закрити гумовою кришкою.
Гостра квашена капуста готова! Смачного!
- Капуста білокачанна - 1, 7 кілограма
- Перець стручковий гострий - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Цукор - 25 грам
- Корінь хрону - 30 грам
- Морква - 1 штука
- Сіль - 30 грам
- Вода - 1 літр
1. Капусту очистіть від верхніх брудних і пошкоджених листя. Розріжте на чотири частини і виберіть качана. Дрібно наріжте.
2. Перець розріжте, видаліть плодоніжки і насіння. Промийте і нарубати.
3. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками або подрібніть.
4. Корінь хрону очистіть і подрібніть в блендері або протріть на тертці. Використовуйте засоби захисту - хоча б окуляри для плавання!
5. Морква очистіть, промийте і натріть на крупній тертці.
6. У великій мисці перемішайте капусту з морквою, перцем, хріном і часником. Всі злегка пам'ятаєте руками і перекладіть в посуд для закваски. Бажано - емальований, керамічну або скляну.
7. Приготуйте розсіл з води, сіль і пісочний. Воду закип'ятіть, додайте сіль і цукор. Розмішайте. Потім процідіть через марлю і остудіть.
8. Капусту залийте розсолом, накрийте тарілочкою і притисніть гнітом. Розсіл повинен повністю покривати капусту. Зберігайте при кімнатній температурі дня 3-5, поки протікає процес бродіння. Щодня (навіть по два рази в день) знімайте піну, що утворюється і пробивайте капусту до дна чистої дерев'яною паличкою для виходу газів.
9. Після закінчення процесу бродіння відправляйте капусту в холодне місце. Можете перекласти капусту в банки і закрити гумовою кришкою.
Гостра квашена капуста готова! Смачного!