Горохова каша
(покроковий рецепт з фото)
Горохова каша знайома багатьом ще з дитячого садка, тільки там вона виглядала неапетитно і дивно пахла. Розповідаю, як приготувати горохову кашу, з додаванням копченостей. Рецепт для дорослих.
Кашу можна приготувати із зеленого горошку, тоді і часу на процес ви витратите значно менше. Можна приготувати кашу і по-іншому, зробити її з сушеного гороху (як в даному випадку), попередньо замочивши його на ніч. Блюдо ситне і смачне, додаю до нього ще й інші овочі, а також бекон.
- Бекон - 6 штук (смужок)
- Селера - 2 штуки (стебло)
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Горох сушений - 2 склянки
- Курячий бульйон - 400 мілілітрів
- Вода - 3 склянки
- Картопля - 2 штуки
- Копчена свинина - 300 грам
- Копчена шинка - 115 грам
- Сіль, перець - За смаком
1
Горох промийте і замочіть на ніч у холодній воді. Бекон, шинку і свинину наріжте невеликими шматочками. Селера вимийте і наріжте дрібно. Моркву очистіть і половину натріть на крупній тертці, а другу половину наріжте кубиками.
2
Увімкніть мультиварку і виставте режим «Жарка», викладіть в чашу бекон, через 30 секунд додайте селеру. Через 2-3 хвилини викладіть терту моркву і цибулю, перемішайте і обсмажуйте до м'якості цибулі (10-15 хвилин).
3
Очистіть і наріжте невеликими кубиками картоплю. Викладіть його в мультиварку, додайте решту моркву, попередньо замочений горох, шинку і свинину, влийте бульйон і воду, виставте програму «Варка» і час 4-5 годин (готуйте до м'якості гороху).
4
Відкрийте кришку мультиварки і спробуйте горох. Якщо він готовий, перекладіть кашу в каструлю і розімніть занурювальним блендером, за смаком посоліть і поперчіть. До столу подавайте кашу гарячої.