Голубці з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - класичний рецепт приготування голубців з м'ясом. Перевірений часом рецепт, численними тренуваннями доведений практично до досконалості. Читаємо, готуємо і насолоджуємося!
Голубці з м'ясом, рецепт яких я маю честь представити вашій увазі - ця страва, що не потребує ні в яких виставах. Тому я не буду обтяжувати вас описами всіх принад і особливостей цієї традиційної страви. Просто читайте рецепт голубців з м'ясом, готуйте і насолоджуйтеся цим чудовим блюдом!
- Фарш (яловичина + свинина) - 1 кілограм
- Яйце - 2 штуки
- Рис круглозерний - 150 грам
- Капуста білокачанна - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Томати у власному соку - 400 грам
- Сіль, перець - - За смаком
- Зелень - - За смаком
Перше, що робимо - відварюємо рис до напівготовності.
У великій мисці змішуємо фарш, яйця, відварений до напівготовності рис, дрібно нарізану цибулю і зелень. Солимо, перчимо і добре перемішуємо.
Акуратно вирізаємо качан капусти. Кочан кладемо в каструлю з киплячою водою, акуратно відокремлюємо листя один від одного.
Гострим ножем акуратно зрізаємо гострі прожилки капусти.
У кожен капустяний лист акуратно загортаємо невелику кількість начинки (приблизно 2 столових ложки).
Укладаємо голубці в каструлю або сотейник, на дно наливаємо трохи води або бульйону. Ставимо на вогонь гаситися.
Одночасно при цьому, в іншій сковороді обсмажуємо до м'якості дрібно нарізану моркву (можна, можливо - з невеликою кількістю цибулі), додаємо томати у власному соку (або томатну пасту, розведену з водою) я тону 10 хвилин.
Додаємо томатну зажарку в каструлю з голубцями, tusim 30 хвилин, після чого накриваємо кришкою і даємо настоятися ще 10-15 хвилин. Усе, голубці готові! Смачного!