Голубці з м'ясом і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Голубці з м'ясом і рисом можна подати на буденний вечерю, недільний обід, свято. Гарні голубці і на завтра. Благодаря соусу, їх зручно розігрівати на плиті. Смачна страва з м'яса і овочів.
Голубці з м'ясом і рисом я найчастіше подаю з відвареною картоплею. А приготувати їх - просто. Відваріть капусту, можна навіть окремо проварити капустяне листя. Приготуйте начинку з м'ясного фаршу, обсмаженого лука з часником, спеції і відвареного до напівготовності рису. Потім сформуйте голубці і тушкуйте їх до готовності. Хай щастить!
- Фарш м'ясний - 600-650 грам (свинячий і яловичий, суміш)
- Мал - 1 Склянка
- Качан капусти - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Паприка угорська - 2 чайних ложки
- Паприка гостра - 1/2 чайних ложки
- Томатне пюре - 650 мілілітрів
- Вода - 2 склянки (або більше, якщо треба)
- Масло рослинне - 4-6 Ст. Ложок
1. Зріжте з капусти верхні листки.
2. Викладіть капусту у велику каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на слабкому кипінні.
3. Поступово обривайте верхні проварені листя капусти. Викладайте їх на окрему страву.
4. Приготуйте начинку. Мал відварити до напівготовності згідно з вказівками на пачці. Остудіть. Лук наріжте і подрібніть. Обсмажте цибулю на олії до золотистого кольору, додайте пропущений через прес часник. Лук змішайте з фаршем, рисом, паприка, сіллю, перцем.
5. Почніть закручувати голубці. На центр капустяного листа викладіть велику ложку начинки, загорніть конвертиком і викладайте у велику каструлю з кількома ложками олії на дні. Кожен шар голубців поливайте томатним соусом. Поставте на середній вогонь. В кінці залийте голубці водою. Якщо рідини мало - додайте.
6. Гасіть голубці під прикритою кришкою протягом години на середньо-слабкому вогні. Через годину спробуйте. Якщо м'ясо не готове, тушкуйте ще 15-25 хвилин. Подавайте зі сметаною. Голубці з м'ясом і рисом готові! Смачного!