Голубці з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Голубці з рисом всім російськомовним людям добре знайомі з дитинства. Удома їх зазвичай готують в величезною каструлі, а запах м'яса, капусти, томатів і спецій розноситься по всій квартирі. Вкуснятина!
Є в моїй кулінарній книзі кілька рецептів, як приготувати голубці з рисом. Я готую голубці з рисом, але іноді також роблю варіант з гречаною кашею, тоді теж виходить смачно. Обидва варіанти страви дуже вдалі!
- Фарш м'ясний - 600-650 грам (свинячий і яловичий, суміш)
- Мал - 1 Склянка
- Качан капусти - 1 штука
- Цибулина - 2 штуки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Томатне паста - 3 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр (або більше, якщо треба)
У миску помістіть фарш. Фарш можна взяти магазинний або приготувати фарш самостійно вдома.
У миску до фаршу додайте злегка проварені рис. Мал перед додаванням до м'яса потрібно остудити.
Подрібніть ріпчаста цибуля. Я вважаю за краще цибулю подрібнювати в блендері. Це дає можливість зробити начинку більш соковитою, і в готовому голубці не потраплятимуть великі шматки цибулі.
Фарсі сіль і poperčite. Добре вимішайте. Качан капусти розберіть на листя. У глибоку каструлю складіть листя. Ошпарьтеокропом і прокип'ятіть на вогні близько 5 хвилин, щоб листя стали м'якими. Злийте воду з листя. Остудіть. Лист капусти покладіть на стіл. Тверду частину листочка потрібно вирізати гострим ножем. На середину листка покладіть порцію фаршу, сфорязикну у вигляді котлетки.
Поверніть голубець, щільно скачайте.
Покладіть сфорязикні голубці в каструлю.
Залийте голубці окропом так, щоб рівень води доходив до середини рівня голубців. У мене це склало 1 літр води. Додайте томатну пасту. Трохи солі і перцю. Гасіть голубці на повільному вогні близько 30-40 хвилин.
Подайте голубці з рисом до столу.