Рецепт Голубці з фаршем і рисом фото

Голубці з фаршем і рисом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо, Овочі, Капуста, Фарш, Крупи, Мал
Дієтичне харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід, Сімейна вечеря
Гарячі страви, Голубці

Вашій увазі пропонується класичний рецепт голубців з фаршем і рисом, - соковитих, ситних і апетитних. Напевно у вас вже зараз слинки течуть - так не будемо відкладати підготовку, правда?

Приготуйте Голубці в томатної підливі. Головне в цій страві не тільки правильний і соковитий фарш, добре проварена капуста, але і смачна і ароматна підлива. Приготувати підливу не складно. Зараз я покажу як приготувати підливу для голубців.

  • Капуста савойська або білокачанна - 1 штука
  • Фарш м'ясний - 700 грам
  • Мал - 1 Склянка
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Цибуля - 2 штуки
  • Вода - 2 склянки
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
голубці з фаршем і рисом - фото крок 1
1. Для приготування голубців я взяла савойскую капусту. Це не принципіально. Капусту розібрати на листя і проварити в киплячій солоній воді 5 хвилин. Капусту відкинути на сито. Дати стекти воді.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 2
2. М'ясний фарш ( краще, якщо це буде змішаний фарш) викласти в миску. Додати подрібнену цибулю. В окремій каструльці, у великій кількості води, злегка відваріть рис. Воду краще присолити. Варити рис потрібно 5-7 хвилин після закипання води. Злийте воду. Мал остудіть і додайте до фаршу. Вимішайте фарш, додавши до нього сіль, спеції за смаком.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 3
3. Лист капусти викладіть на стіл. На серединку викладіть жменьку підготовленого фаршу.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 4
4. Загорніть лист капусти в конвертик. Вийде голубець.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 5
5. Так скрутіть всі голубці. Покладіть їх в казан або товстостінну каструлю.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 6
6. Для приготування підливи в мисці змішайте питну воду і томатну пасту. Майже напевно томатна паста буде кислою. Додайте до неї цукру, трохи солі і спецій за смаком. Розмішайте.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 7
7. Додайте в підливу сметану і добре розмішайте. Якщо сметаною полити голубці, то сметана візьметься грудочками і створожится. Якщо розвести сметану в підливі до закипання, то сметана буде відмінно себе вести і створить ідеальний соус.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 8
8. Підготовленої підливою залийте голубці і встановіть каструлю на вогонь. Дайте закипіти. Далі тушкуйте голубці на невеликому вогні близько 1 годину.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 9
9. Подайте голубці до столу. Смачні та ароматні голубці в сметанно-томатному соусі готові.

Схожі рецепти