Рецепт Голубці з фаршем і рисом фото

Голубці з фаршем і рисом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Фарш , Крупи , Мал
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вашій увазі пропонується класичний рецепт голубців з фаршем і рисом, - соковитих, ситних і апетитних. Напевно у вас вже зараз слинки течуть - так не будемо відкладати підготовку, правда?

Опис приготування:

Приготуйте Голубці в томатної підливі. Головне в цій страві не тільки правильний і соковитий фарш, добре проварена капуста, але і смачна і ароматна підлива. Приготувати підливу не складно. Зараз я покажу як приготувати підливу для голубців.

  • Капуста савойська або білокачанна - 1 штука
  • Фарш м'ясний - 700 грам
  • Мал - 1 Склянка
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Цибуля - 2 штуки
  • Вода - 2 склянки
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
голубці з фаршем і рисом - фото крок 1
1. Для приготування голубців я взяла савойскую капусту. Це не принципіально. Капусту розібрати на листя і проварити в киплячій солоній воді 5 хвилин. Капусту відкинути на сито. Дати стекти воді.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 2
2. М'ясний фарш ( краще, якщо це буде змішаний фарш) викласти в миску. Додати подрібнену цибулю. В окремій каструльці, у великій кількості води, злегка відваріть рис. Воду краще присолити. Варити рис потрібно 5-7 хвилин після закипання води. Злийте воду. Мал остудіть і додайте до фаршу. Вимішайте фарш, додавши до нього сіль, спеції за смаком.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 3
3. Лист капусти викладіть на стіл. На серединку викладіть жменьку підготовленого фаршу.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 4
4. Загорніть лист капусти в конвертик. Вийде голубець.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 5
5. Так скрутіть всі голубці. Покладіть їх в казан або товстостінну каструлю.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 6
6. Для приготування підливи в мисці змішайте питну воду і томатну пасту. Майже напевно томатна паста буде кислою. Додайте до неї цукру, трохи солі і спецій за смаком. Розмішайте.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 7
7. Додайте в підливу сметану і добре розмішайте. Якщо сметаною полити голубці, то сметана візьметься грудочками і створожится. Якщо розвести сметану в підливі до закипання, то сметана буде відмінно себе вести і створить ідеальний соус.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 8
8. Підготовленої підливою залийте голубці і встановіть каструлю на вогонь. Дайте закипіти. Далі тушкуйте голубці на невеликому вогні близько 1 годину.
голубці з фаршем і рисом - фото крок 9
9. Подайте голубці до столу. Смачні та ароматні голубці в сметанно-томатному соусі готові.

Схожі рецепти