Рецепт Голубці в горщику фото

Голубці в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
М'ясо , Фарш
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , Святковий обід , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 16
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Таких смачних голубців ви ще ніколи не їли, повірте мені! Тут все незвичайне все: і сам спосіб приготування (в горщику), і інгредієнти, які ми будемо використовувати. Розповідаю, як приготувати!

Опис приготування:

Загалом, цей рецепт приготування голубців в горщику я дізналася зовсім випадково, коли потрапила в гості до моєї колеги. Свято було грандіозний (відзначали підвищення) і стіл ломився від страв, а серед усього іншого там були і ці голубці, я спробувала один, потім другий, третій, а, порахувавши ввечері загальна кількість з'їдених мною голубців, я прийшла в жах і на всякий пожежний пару днів не ставала на ваги. А при першому ж зручному випадку довідалася у колеги інгредієнти і спосіб приготування, і як виявилося, це був класичний рецепт голубців в горщику в Молдавії. Тепер роблю їх досить часто, хоча, якщо зізнатися чесно, я привнесла деякі незначні зміни до складу, так би язикати адаптувала для своєї сім'ї, але менш смачними голубці після цього не стали, спробуйте самі.

  • Фарш свинячий - 500-600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Томати консервовані - 4 Ст. Ложки
  • Рис круглий - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Листя кислої капусти - 8 штук
  • Листя виноградні консервовані - 8 штук
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Паприка солодка - За смаком
  • Середземноморські трави - За смаком (базилік, чебрець, чебрець, майоран, Рейган )
  • Масло рослинне - За смаком
  • Бульйон або підсолена вода - 1, 5-2 склянки
голубці в горщику - фото крок 1
Отже, готуємо продукти: цибуля чистимо і нарізаємо дрібними кубиками, морква трьом на крупній тертці, рис промиваємо. Фарш я купую вже готовий, але в оригіналі рецепта використовувалися свинина і сало, які дрібно нарізалися, а сало витоплюється. На жирі з під сала потім обсмажувалася дрібно нарізана свинина, але зі звичайним фаршем мені якось простіше.
голубці в горщику - фото крок 2
Тепер листя: в оригіналі використовувалися свіжі виноградне листя, але у нас в будинку не всім ця екзотика припала до смаку, тому я роблю половину з маринованих листя винограду (свіжих поки немає) і половину з маринованими капустяним листям (дуже, до речі, незвичайний смак). Листя капусти вибирайте тонший, так з ними буде простіше працювати.
голубці в горщику - фото крок 3
Тепер розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому морква і цибуля, поки овочі не стануть м'якими.
голубці в горщику - фото крок 4
Потім додаємо томати, перемішуємо і готуємо всі разом кілька хвилин.
голубці в горщику - фото крок 5
Перекладаємо обсмажені овочі в миску з фаршем, туди ж кладемо рис і розбиваємо яйце. Солимо і посипаємо спеціями.
голубці в горщику - фото крок 6
Ретельно все перемішуємо і на 10 хвилин залишаємо фарш в прохолодному місці.
голубці в горщику - фото крок 7
Встеляли дно горщика листям винограду і капустяним листям і починаємо згортати голубці. Робити їх треба зовсім невеликими, в начинку повинно йти 1-1, 5 чайні ложки фаршу. Ось такі милі малятка.
голубці в горщику - фото крок 8
Тепер перекладаємо їх в горщики, а зверху накриваємо листочками винограду або капусти.
голубці в горщику - фото крок 9
Заливаємо голубці теплим бульйоном або звичайною підсоленою водою і ставимо горщики в духовку. Перші пів години температура повинна побут близько 170 градусів, потім її слід знизити до 150 і тушкувати ще пів годинки. Потім знижуємо до 50 і закінчив 40 хвилин. От і все - голубці готові до вживання. А вам приємного апетиту!

Схожі рецепти