Рецепт Голубці в горщику фото

Голубці в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, Святковий обід, Сімейна вечеря
Гарячі страви, Голубці

Таких смачних голубців ви ще ніколи не їли, повірте мені! Тут все незвичайне все: і сам спосіб приготування (в горщику), і інгредієнти, які ми будемо використовувати. Розповідаю, як приготувати!

Загалом, цей рецепт приготування голубців в горщику я дізналася зовсім випадково, коли потрапила в гості до моєї колеги. Свято було грандіозний (відзначали підвищення) і стіл ломився від страв, а серед усього іншого там були і ці голубці, я спробувала один, потім другий, третій, а, порахувавши ввечері загальна кількість з'їдених мною голубців, я прийшла в жах і на всякий пожежний пару днів не ставала на ваги. А при першому ж зручному випадку довідалася у колеги інгредієнти і спосіб приготування, і як виявилося, це був класичний рецепт голубців в горщику в Молдавії. Тепер роблю їх досить часто, хоча, якщо зізнатися чесно, я привнесла деякі незначні зміни до складу, так би язикати адаптувала для своєї сім'ї, але менш смачними голубці після цього не стали, спробуйте самі.

  • Фарш свинячий - 500-600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Томати консервовані - 4 Ст. Ложки
  • Рис круглий - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Листя кислої капусти - 8 штук
  • Листя виноградні консервовані - 8 штук
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Паприка солодка - За смаком
  • Середземноморські трави - За смаком (базилік, чебрець, чебрець, майоран, Рейган )
  • Масло рослинне - За смаком
  • Бульйон або підсолена вода - 1, 5-2 склянки
голубці в горщику - фото крок 1
Отже, готуємо продукти: цибуля чистимо і нарізаємо дрібними кубиками, морква трьом на крупній тертці, рис промиваємо. Фарш я купую вже готовий, але в оригіналі рецепта використовувалися свинина і сало, які дрібно нарізалися, а сало витоплюється. На жирі з під сала потім обсмажувалася дрібно нарізана свинина, але зі звичайним фаршем мені якось простіше.
голубці в горщику - фото крок 2
Тепер листя: в оригіналі використовувалися свіжі виноградне листя, але у нас в будинку не всім ця екзотика припала до смаку, тому я роблю половину з маринованих листя винограду (свіжих поки немає) і половину з маринованими капустяним листям (дуже, до речі, незвичайний смак). Листя капусти вибирайте тонший, так з ними буде простіше працювати.
голубці в горщику - фото крок 3
Тепер розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому морква і цибуля, поки овочі не стануть м'якими.
голубці в горщику - фото крок 4
Потім додаємо томати, перемішуємо і готуємо всі разом кілька хвилин.
голубці в горщику - фото крок 5
Перекладаємо обсмажені овочі в миску з фаршем, туди ж кладемо рис і розбиваємо яйце. Солимо і посипаємо спеціями.
голубці в горщику - фото крок 6
Ретельно все перемішуємо і на 10 хвилин залишаємо фарш в прохолодному місці.
голубці в горщику - фото крок 7
Встеляли дно горщика листям винограду і капустяним листям і починаємо згортати голубці. Робити їх треба зовсім невеликими, в начинку повинно йти 1-1, 5 чайні ложки фаршу. Ось такі милі малятка.
голубці в горщику - фото крок 8
Тепер перекладаємо їх в горщики, а зверху накриваємо листочками винограду або капусти.
голубці в горщику - фото крок 9
Заливаємо голубці теплим бульйоном або звичайною підсоленою водою і ставимо горщики в духовку. Перші пів години температура повинна побут близько 170 градусів, потім її слід знизити до 150 і тушкувати ще пів годинки. Потім знижуємо до 50 і закінчив 40 хвилин. От і все - голубці готові до вживання. А вам приємного апетиту!

Схожі рецепти