Голубці мариновані
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам дізнатися, як приготувати голубці мариновані, просту закуску для буднів і свят. Вона стане однією з ваших улюблених завдяки своєму смаку і цікавого процесу приготування.
Голубці можуть бути не тільки гарячим блюдом, але і відмінною закускою! Для цього їх необхідно в першу чергу приготувати розміром трохи менше, а також замаринувати протягом доби. Виходять такі голубці дуже смачними, злегка перченим і ароматними завдяки кропу. В якості начинки найкраще брати солодку моркву і часник, так як вони дуже добре поєднуються один з одним. Обов'язково дайте листю капусти добре розм'якнути, щоб було легше формувати голубці.
- Капуста - 1 штука (качан середнього розміру)
- Морква - 1-2 штук (велика)
- Часник - 3 зубчики
- Мелений перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2-3 чайних ложок
- Вода - 250 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Натуральний оцет - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Кріп - 1 пучок
1. Відокремте листя від капусти і опустіть їх в киплячу підсолену воду. Дайте листю закипіти і залиште в окропі на 10-15 хвилин, щоб вони розм'якли. Потім дістаньте листя і дайте їм охолонути. Відріжте потовщені частини.
2. Моркву натріть на середній терці і додайте чайну ложку солі. Добре пам'ятаєте її, щоб виділився сік. Натріть часник, додайте столову ложку рослинної олії і перець. Добре перемішайте і залиште настоятися при кімнатній температурі.
3. Приготуйте маринад: воду доведіть до кипіння, додайте цукор, чайну ложку солі, три столові ложки рослинної олії і оцту. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою.
4. На дно посуду для маринування покладіть кілька гілочок кропу. Потім на листок капусти викладіть начинку і скрутіть трикутником. Голубці прикрийте відрізками з листя капусти і залийте гарячим маринадом.
5. Остудіть і відправте в холодильник на добу. Смачного!