Рецепт Голубці мариновані фото

Голубці мариновані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Морква , Часник
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Пропоную вам дізнатися, як приготувати голубці мариновані, просту закуску для буднів і свят. Вона стане однією з ваших улюблених завдяки своєму смаку і цікавого процесу приготування.

Опис приготування:

Голубці можуть бути не тільки гарячим блюдом, але і відмінною закускою! Для цього їх необхідно в першу чергу приготувати розміром трохи менше, а також замаринувати протягом доби. Виходять такі голубці дуже смачними, злегка перченим і ароматними завдяки кропу. В якості начинки найкраще брати солодку моркву і часник, так як вони дуже добре поєднуються один з одним. Обов'язково дайте листю капусти добре розм'якнути, щоб було легше формувати голубці.

  • Капуста - 1 штука (качан середнього розміру)
  • Морква - 1-2 штук (велика)
  • Часник - 3 зубчики
  • Мелений перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2-3 чайних ложок
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Натуральний оцет - 3 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Кріп - 1 пучок
голубці мариновані - фото крок 1
1. Відокремте листя від капусти і опустіть їх в киплячу підсолену воду. Дайте листю закипіти і залиште в окропі на 10-15 хвилин, щоб вони розм'якли. Потім дістаньте листя і дайте їм охолонути. Відріжте потовщені частини.
голубці мариновані - фото крок 2
2. Моркву натріть на середній терці і додайте чайну ложку солі. Добре пам'ятаєте її, щоб виділився сік. Натріть часник, додайте столову ложку рослинної олії і перець. Добре перемішайте і залиште настоятися при кімнатній температурі.
голубці мариновані - фото крок 3
3. Приготуйте маринад: воду доведіть до кипіння, додайте цукор, чайну ложку солі, три столові ложки рослинної олії і оцту. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою.
голубці мариновані - фото крок 4
4. На дно посуду для маринування покладіть кілька гілочок кропу. Потім на листок капусти викладіть начинку і скрутіть трикутником. Голубці прикрийте відрізками з листя капусти і залийте гарячим маринадом.
голубці мариновані - фото крок 5
5. Остудіть і відправте в холодильник на добу. Смачного!

Схожі рецепти