Мариновані голубці з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна закуска, яскрава і пікантна, яка однозначно припаде до смаку практично всім. Візьміть на замітку цей досить простий рецепт маринованих голубців з морквою, повторіть його будинку.
Залежно від ваших смакових уподобань мариновані голубці з морквиною в домашніх умовах можуть бути більш солоними або пряними, солодкуватими або оцтовими. З маринадом можна експериментувати, додаючи улюблені спеції і прянощі. Також при бажанні можна використовувати шматочки буряка, щоб надати капусті яскравий колір.
- Капуста - 1 штука
- Морква - 5 штук
- Часник - За смаком
- Вода - 500 мілілітрів
- Оцет - 50 мілілітрів
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
- Сіль - 15 грам
- Перець - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка (по бажанню)
1. Насамперед виберіть каструлю відповідного розміру (щоб помістилася капуста), доведіть в ній до кипіння воду. Акуратно опустіть туди капусту, залиште її варитися на повільному вогні, щоб листя стали м'якими і легко знімалися.
2. Після зняття листя дуже щільні і погано згортаються відправте в воду ще на кілька хвилин.
3. Паралельно очистіть і натріть на тертці моркву.
4. Пропустіть через прес очищені зубчики часнику. Цей інгредієнт використовувати за рецептом приготування маринованих голубців з морквою необов'язково, якщо ви не любите часник.
5. Тепер саме час експериментувати: додайте дрібку солі, перцю, коріандру або інших ароматних спецій. Можете насипати трохи подрібненої зелені, наприклад. Все як слід перемішайте.
6. У листя акуратно обріжте товсті шматочки.
7. В серединку викладіть начинку. Паралельно поставте на вогонь маринад, з'єднавши воду, сіль, цукор, масло і оцет.
8. Акуратно згорніть і викладіть голубці в глибоку миску.
9. Залийте все трохи остиглим маринадом, зверху встановіть прес. Залиште мариновані голубці з морквиною в домашніх умовах мінімум на 2 діб, а потім зніміть прес і перекладіть страву в холодильник ще на добу.
Смачного!
Смачного!