Мариновані баклажани з морквою і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани я люблю в будь-якому вигляді, в сезон часто готую з них різні страви і намагаюся якомога більше заготовити на зиму. Тут покажу, як приготувати мариновані баклажани з морквою і цибулею.
Для мене просто вершиною смаку є закуска «Тещин язик». Смажені баклажани я обожнюю. Одного разу знайома мені сказала, що закочує цю закуску на зиму, і зберігається вона чудово. Я їй спочатку не повірила, але все ж вирішила спробувати, чим чорт не жартує. Але трохи видозмінила рецепт: помідори замінила на морквину і цибулю, вийшло, як на мене, набагато смачніше. Сьогодні я хочу поділитися і з вами своїм рецептом.
- Баклажан - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Вода - 250 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Всі овочі промийте і висушіть. Моркву і цибулю очистіть.
Баклажани порізати кружальцями завтовшки близько 5 мм і замочіть в холодній воді на 20 хвилин. Це потрібно, щоб позбутися від гіркоти. За бажанням воду можете трохи посолити, так гіркоту піде швидше.
Тим часом можете зайнятися овочами. Цибулину поріжте четвертькольцами, а моркву натріть на крупній тертці. Можна також натерти її на терці для корейської моркви.
На сковороду налийте рослинного масла і розігрійте його. Гуртки баклажанів обсмажте в олії до золотистого кольору з обох сторін. Смажте на середньому вогні.
Змішайте обсмажені баклажани з морквою і цибулею. Складіть підготовлену масу в стерилізовані банки. Підготуйте маринад. Для цього змішайте воду, цукор і сіль, доведіть до кипіння, потім зніміть з вогню і влийте оцет. Отриманим маринадом залийте овочі.
Банку накрийте кришкою і відправте в окріп для стерилізації на 10-12 хвилин. Потім акуратно дістаньте банку спеціальними щипцями і закатати. Банку переверніть догори дном і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім приберіть в темне прохолодне місце для зберігання.
От і все, мариновані баклажани з морквою і цибулею готові. Залишилося дочекатися зими, щоб спробувати цю смачну закуску. Втім, їсти їх можна вже через кілька днів.