Рецепт Швидкі мариновані баклажани фото

Швидкі мариновані баклажани
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Такі баклажани можна зробити про запас на кілька місяців або є їх через кілька годин після приготування. Ароматна і смачна закуска. Розповім, як приготувати швидкі мариновані баклажани.

Для приготування знадобляться маленькі баклажани. Так блюдо виглядає набагато ефектніше, та й зберігати їх зручніше. Зберігайте готові баклажани в холодильнику до 3-х або 4-х тижнів. Подавайте їх зі свіжою зеленню і полийте оливковою олією. Такі баклажани можна подати як закуску або салат.

  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 2, 5 Ст. Ложки
  • Оцет 5% - 1 Склянка
  • Вода - 2, 5 склянки
  • Насіння koriandra - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Маленькі баклажани - 700 грам
  • Оливкова олія - За смаком
  • Braai - За смаком
швидкі мариновані баклажани - фото крок 1
1. Вимийте маленькі баклажани, очистіть зубчики часнику.
швидкі мариновані баклажани - фото крок 2
2. Кожен баклажан розріжте на 4 частини вздовж, але не дорізати до стебла.
швидкі мариновані баклажани - фото крок 3
3. У каструлю насипте сіль, цукор, влийте оцет, воду, додайте коріандр і часник, розрізаний навпіл. Надішліть каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
швидкі мариновані баклажани - фото крок 4
4. Викладіть в киплячу рідину баклажани, готуйте після закипання на слабкому вогні 8-10 хвилин.
швидкі мариновані баклажани - фото крок 5
5. Акуратно дістаньте баклажани з каструлі і викладіть їх в банку, залийте банку до самого верху рідиною, в якій їх варили, додайте трохи кінзи. Остудіть і відправте в холодильник на 12 годин.
швидкі мариновані баклажани - фото крок 6
6. Зберігайте готову закуску в холодильнику 3-4 тижні. Подавайте баклажани зі свіжої кінзою і полийте оливковою олією.

Схожі рецепти