Швидкі мариновані баклажани
(покроковий рецепт з фото)
Такі баклажани можна зробити про запас на кілька місяців або є їх через кілька годин після приготування. Ароматна і смачна закуска. Розповім, як приготувати швидкі мариновані баклажани.
Для приготування знадобляться маленькі баклажани. Так блюдо виглядає набагато ефектніше, та й зберігати їх зручніше. Зберігайте готові баклажани в холодильнику до 3-х або 4-х тижнів. Подавайте їх зі свіжою зеленню і полийте оливковою олією. Такі баклажани можна подати як закуску або салат.
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 2, 5 Ст. Ложки
- Оцет 5% - 1 Склянка
- Вода - 2, 5 склянки
- Насіння koriandra - 2 Ст. Ложки
- Часник - 5 зубчиків
- Маленькі баклажани - 700 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Braai - За смаком
1. Вимийте маленькі баклажани, очистіть зубчики часнику.
2. Кожен баклажан розріжте на 4 частини вздовж, але не дорізати до стебла.
3. У каструлю насипте сіль, цукор, влийте оцет, воду, додайте коріандр і часник, розрізаний навпіл. Надішліть каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
4. Викладіть в киплячу рідину баклажани, готуйте після закипання на слабкому вогні 8-10 хвилин.
5. Акуратно дістаньте баклажани з каструлі і викладіть їх в банку, залийте банку до самого верху рідиною, в якій їх варили, додайте трохи кінзи. Остудіть і відправте в холодильник на 12 годин.
6. Зберігайте готову закуску в холодильнику 3-4 тижні. Подавайте баклажани зі свіжої кінзою і полийте оливковою олією.