Овочі мариновані «Швидкі»
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами рецепт дуже смачних маринованих овочів. Я роблю їх ввечері, а вранці вони вже повністю готові до вживання. Дивіться рецепт, пробуйте, поки овочевий сезон в розпалі!
Такі овочі можуть зберігається в холодильнику не більше тижня. Склад можна міняти, додавати або прибирати будь-які сезонні овочі, а маринад універсальний. Прочитавши рецепт докладніше, ви дізнаєтеся, як приготувати "швидкі" мариновані овочі, всього за ніч вони готові. Хай щастить!
- Баклажан - 600 грам
- Солодкий перець - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Вуглеводи - 5-7 штук
- Помідори черрі - 5-7 штук (не обов'язково)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Зелень - За смаком
- Лист смородиновий - 3-4 штук
- Лист дубовий - 2 штуки (якщо є)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка (розсіл)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (розсіл)
- Гвоздика - 2 штуки (розсіл)
- Перець духмяний - 4 штуки (розсіл)
- Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка (розсіл)
- Вода - 800 мілілітрів (розсіл)
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
Закип'ятіть воду для розсолу з цукром і сіллю, додайте спеції, залиште остигати.
Закип'ятіть воду для розсолу з цукром і сіллю, додайте спеції, залиште остигати.
2. Баклажани вимийте, ображати хвостики і наріжте кільцями. Посоліть добре, залиште на 10 хвилин.
3. У перцю видаліть насіння, наріжте крупно. Очистіть цибулю, часник, наріжте дрібно. Аличу поріжте на 2-4 частини, видаліть кісточки.
4. Баклажани подпекіте на майже сухій сковороді, Не додавайте масло, а просто змастіть пензликом.
5. Шматочки перців теж трохи подпекіте на сухій сковороді, додайте до баклажанів.
6. Додайте до овочів аличу, часник, цибуля, зелень посічену, листочки. За бажанням покладіть помідори черрі.
7. Залийте овочі теплим розсолом (перед заливкою влийте оцет і перемішайте). Залиште овочі при кімнатній температурі на ніч.
8. Вранці овочі можна розкласти по чистих баночках і прибрати в холодильник на зберігання.
9. Приємного!