Артишоки мариновані
(покроковий рецепт з фото)
Подивіться, як приготувати артишоки мариновані. З ними ви не тільки придбаєте славу висококласного кулінара, але і завоюєте прихильників свого кулінарного мистецтва серед членів сім'ї та друзів.
Цей делікатес подавайте як гарнір, прохолодні напої, додавайте в салати. Овоч має незвичайний красивий вигляд і приємний смак, використовується для приготування ексклюзивних страв. Додавання в меню цієї страви охарактеризує вас як гарного кухаря, вміє готувати незвичайні рідкісні страви.
- Артишок - 4 штуки
- Лимон - 2 штуки
- Оцет бальзамічний - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Петрушка - За смаком
- Масло оливкове - 300 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Вода дистильована - 3 L
1. Перед тим, як приготувати артишоки мариновані, підготуйте воду з лимоном. Для цього в каструлю вичавіть сік з двох половинок лимона і залийте водою.
2. Відберіть м'ясисті великі плоди артишоку. Промийте їх, видаліть за допомогою ножиць зовнішні листя, які більш жорсткі. А з плодоніжки зніміть верхню частину шкірки. Зріжте сантиметр від верхньої частини артишоку. Звичайною ложкою дістаньте середину плода, намагайтеся її не пошкодити. Razrezhyte артишоку половинки, вимийте у воді і просушіть на рушник.
3. Покладіть артишоки в лимонну воду на 10 хвилин, вона допоможе зберегти природний колір. Варіть їх на середньому вогні в лимонної рідини близько півгодини. Перевірте готовність виделкою, вона повинна безперешкодно проникати в продукт. Витягніть овочі з води і дайте охолонути.
4. Приготуйте маринад. Для цього дрібно поріжте петрушку, измельчитечасник. Налийте бальзамічний оцет, додайте рослинного масла, вичавити сік половинки лимона. Все це посоліть і поперчіть. Додайте перець і добре перемішайте.
5. Артишоки поріжте на більш дрібні шматочки. Інвестуйте в банку, які попередньо повинні бути простерилізовані. Налийте маринад і залиште в ньому артишоки від 12 годин до доби. Усе, ви впоралися і отримали чудову закуску.