Рецепт Артишоки мариновані фото

Артишоки мариновані
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Артишок
Рецепти для схуднення
На полуденок
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 1
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Подивіться, як приготувати артишоки мариновані. З ними ви не тільки придбаєте славу висококласного кулінара, але і завоюєте прихильників свого кулінарного мистецтва серед членів сім'ї та друзів.

Опис приготування:

Цей делікатес подавайте як гарнір, прохолодні напої, додавайте в салати. Овоч має незвичайний красивий вигляд і приємний смак, використовується для приготування ексклюзивних страв. Додавання в меню цієї страви охарактеризує вас як гарного кухаря, вміє готувати незвичайні рідкісні страви.

  • Артишок - 4 штуки
  • Лимон - 2 штуки
  • Оцет бальзамічний - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Петрушка - За смаком
  • Масло оливкове - 300 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Вода дистильована - 3 L
артишоки мариновані - фото крок 1
1. Перед тим, як приготувати артишоки мариновані, підготуйте воду з лимоном. Для цього в каструлю вичавіть сік з двох половинок лимона і залийте водою.
артишоки мариновані - фото крок 2
2. Відберіть м'ясисті великі плоди артишоку. Промийте їх, видаліть за допомогою ножиць зовнішні листя, які більш жорсткі. А з плодоніжки зніміть верхню частину шкірки. Зріжте сантиметр від верхньої частини артишоку. Звичайною ложкою дістаньте середину плода, намагайтеся її не пошкодити. Razrezhyte артишоку половинки, вимийте у воді і просушіть на рушник.
артишоки мариновані - фото крок 3
3. Покладіть артишоки в лимонну воду на 10 хвилин, вона допоможе зберегти природний колір. Варіть їх на середньому вогні в лимонної рідини близько півгодини. Перевірте готовність виделкою, вона повинна безперешкодно проникати в продукт. Витягніть овочі з води і дайте охолонути.
артишоки мариновані - фото крок 4
4. Приготуйте маринад. Для цього дрібно поріжте петрушку, измельчитечасник. Налийте бальзамічний оцет, додайте рослинного масла, вичавити сік половинки лимона. Все це посоліть і поперчіть. Додайте перець і добре перемішайте.
артишоки мариновані - фото крок 5
5. Артишоки поріжте на більш дрібні шматочки. Інвестуйте в банку, які попередньо повинні бути простерилізовані. Налийте маринад і залиште в ньому артишоки від 12 годин до доби. Усе, ви впоралися і отримали чудову закуску.

Схожі рецепти